Kivimäki vastaan kansa kaiken kärsinyt

Vastaamo on verkosto, joka syntyi – synnytettiin – tyhjän päälle taalan kuvat silmissä (kts Roope Ankka).

Siihen liittyivät kaikki etelän ”hienohelmat ja vaaleanruskeakengät”-terapeutit.

Olipa koulutus mikä hyvänsä.

Sieltä alkoivat hakea apua kaikki etelän hienohelmat ja varakkaat, olipa tautia tai ei.

Yleensä ei ollut, joten luotiin uusia tauteja.

Useimmiten kyse on ollut levottomuudesta, unettomuudesta, kokaiinin salakäytöstä, syömishäiriöistä tai ”des Lebens müde”-tilasta. Paha mieli kun suksi ei luista.

Samaan aikaa toisaalla julkinen psykiatrinen, laatuisa ja kaikkeen venyvä hoitoverkosto, lääketieteen kolmanneksi vahvin, alkoi voida hiton huonosti ja parhaat ilmanhaistajat siirtyivät – ja kuuluisat kirjailija-terapeutit tai -terapoitavat – Vastaamoon. Julkinen psykiatria tippui juuri ja juuri pistesijoilla säilyen, mutta podiumiin etäisyys kasvoi Vastaamon kasutessa.

Podium oli lähes koko virkaurani ajan:

  1. Ortopedia (selkä ja kännissä kaatuminen)
  2. Sydän- ja verenkiertotaudit (kuolema Pohjois-Karjalassa)
  3. Psykiatria (voiko vitutukseen kuolla)

***

Nyt on tullut leivättömän pöydän vuoro ja Barabbas odottaa omassa sellissään ristiinnaulitaanko hänet vai Jeesus.

Päätös on jo pari tuhatta vuotta ollut aivan saletissa: Jeesus lähtee, helatorstaina matkaa jatkaen!

Barabbas pääsee ”Päästä Barabbas, päästä Barabbas” kuin veräjästä koira (tai useimmin kissa, koska sen omistaminen on Töölön torin vaiheilla karaokelaulun (Paukkurauta-Kate) ohella muotia siinä kuin Vastaamon maksukuitti.

***

Muutoin asia olisi pläkkiselkeä, mutta kun.

Pohjois-Suomessa ei ole ainuttakaan Vastaamoa, koska täällä ollaan kipeitä oikeasti ja tarvitaan hoitoa sellaisiin tiloihin, joihin on näytön takaamana oikea diagnoosi ja EBM-hoito (toistan: näytön takaama). Sellainen EBM, jota torniolainen ministeri (TEHY) kutsuu Duodecimin ”käypä hoito ohjeeksi”, jollaiset pitää moisen ”osaajan” mielestä Vastaamon ja psykiatrisen huoltotoimiston asiakkailta ottaa pois, kun rahatkin – ja kunnia – jo on viety.

Mitä tekee ETELÄN kansa: se tulee hiihtolomiksi, jouluiksi, pyhäinpäiviksi ja pääsiäisiksi synnyinsijoilleen ilmanpilluuta harrastaen samalla meiningillä kuin 800 000 Ruotsiin pakkoevakkoon 1960-80-luvulla muuttaneet, jotka ajoivat velaksi ostetulla Volvolla pienen kylän pienen tilan pihaan ja tuikkasivat saunan tuleen sammuttaen sen KOFFin kolmosella tai Lapin Kullalla.

***

Kuka on Vastaamo-gaten Barabbas, kuka Jeesus ja miksi sekä Pietari että muut 10 opetuslasta – Juudasta lukuunottamatta, joka kuittasi 30 hopearahaa, joista KELA maksoi 50 miljoonaa € kuntoutuskorvausta – nukkuivat, eivät valvoneet?

Odotan mielenkiinnolla sitä, kun Kivimäki – ainoa tässä päivityksessä mainittu olemassa tänä päivänä oleva henkilö – pääsee häkistä.

Veikkaan, että hänellä on jossain saksalainen, ladattava urheiluauto ja toisaalla vastaava italialainen, jossa on heppa konepellin alla ja päällä.

***

Hienot sanat teki helsinkiläinen runoilija Stadin Arska mieskvartettimme mielellään laulamaan, Heikki Yli-Tepsan säveltämään renkutukseen ”Kymmenen kärjessä”:

”Minne ne oikein vievät meitä, ne…”

***

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010384926.html