UMLAUT ”Sultaanin” nimen kirjoituksessa

Milloin ei tämän lauantai-aamun kohteena ole 1952 kehitetty harmaa, 5.5 alkoholi-prosentin olympia-juoma tai purjehtijoiden jalo 37% leikattu konjakki, silloin teemanani on kaksi a-kirjaimen ”katolla” olevaa pilkkua.

Suomalaisen kevät-keskustelun ydin 2023.

Timo Haapala vastaan PM (Ilta-Sanomat 10.3.-23) tai TP vastaan presidentti.

Savimaiden peruskoululainen vetämässä mustaa ristiä säkkinsä sateenkaarilipun päälle ja hänen isänsä oikeustaistelijana kahden sukupuolen sapiens-lajin puolesta.

Seta ja Setä.

Tämä kaikki tiivistyy ehkä käsitteiden umlaut tai skandi mystiikkaan.

Haapalan SETÄ vastaan Kesärannan SETA.

Kallion SETA vastaan Mäntyniemen SETÄ.

Suomen ja EU:n vastustajana on KIRILL-henkinen jyrkän konservatiivinen hengellinen tarina, Turkin Konstanttinopolistakin tuttu.

Suomen, Ruotsin ja Turkin välillä nuo umlautit ovat osa asiaa.

Ään pilkut siinä kuin sadat tuhannet kurdit.

Ei auttanut, että Ruotsin edellinen, tuolloin demarihallitus poisti hon- ja han- taiston tieltä muurin: Det är HENDet Tredje Könet

***

YLE:ssa on viimeisten päivien aikana keskusteltu tunnustus/apokryfi-kirjoista, Paavalin moni-sieluisuudesta, Suomen Kristillisdemokraattien (rp) ja Lähetyshiippakunnan luthermiesten alma mater – sielunelämästä ja äättömän SETÄ:n roolista sateenkaarilipun ja Bebelplatzin (10.5. 1933, homokirjat rovioon) hengen historiassa (Littell: Hyväntahtoiset, 2006).

Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa, mutta onko Erkki Tuomiojan takinkäänteessä vielä ”mersun merkki” ja mikä mahtaa olla YDIN-lehden levikin suunta?

Odotan rauhassa tasavaltamme 3.4.-23 maanantai-aamua, mutta sitä odotan turhaan, että Kiina, Venäjä, Ukraina ja EU asettuisivat saman pöydän ääreen samassa kaupungissa kuin 1945, kun Suomea, Eurooppaa ja maailmaa kolmeen pekkaan jaettiin.

Stalin, Roosevelt ja Churchill allekirjoittamassa ensin Teheranissa (28.11.-1.12. 1943) salaista, uutta Molotov-Ribbentrop-sopimuksen lisäpöytäkirjaa, kun ei se edellinen toiminut ja sitten Jaltalla uudelleen helmikuussa 1945 loppusilau: Hiroehima-Nagasaki-rules.

Teheran 2023, kts myös elokuva Ei karhuja (Jafar Panahi).

Wien Anschluss 1938: Vapauttakaa karhut (John Irving)

”Free Finland”

Kartalla (4.-11.2. 1945) Jalta on Krimin niemimaan Turkin puoleisessa kärjessä ja se on Pyhää ÄITI-Venäjän (ei Tsingis Kaanin) maata, kunhan Novgorodin ”skandi-viikinkien” henki (9. vuosisata jKr) ensin oli saatu vaiennettua.

Turkin vaalit ovat 15.5. 2023, Unkarin vaalit 3.4. 2026 ja Venäjällä valitaan presidentti samoihin aikoihin kuin Suomessa: 2024 maaliskuussa 17.3. ja toinen kierros (tarv) huhtikuulla. Suomessa Mikko-Olli-Pekka-vaali on ”lusittu” pari kuunkiertoa aiemmin (toinen kierros kait tarpeen: 11.2.-24).

Kiinassa presidentti valittiin eilen kolmannelle kaudelleen yksimielisesti, Amerikassa poll´eja johtaa Malian ja Natashan ÄITI Michell, finaali 5.11. 2024.

***

Umlautit, skandit, u-, o- ja a-kirjaimen päällä olevat kaksi pistettä.

Kait ne ovat ihmiskunnan kohtalonhetkinä aika tähdellisiä pohjoisen pisteitä?

ÄITI14.5. 2023

EUROVIISUT (Liperpool) – 13.5. 2023 ”pinkkien finaali”

Cha Cha Chaa

***

Minulla on pappisvihkimyksen vuosikymmeniä sitten saanut hoppakuski-ystävä, joka ei kirjoita JLS (jLs)

Hän kirjoittaa JHS (jHs). Ei Luoja vaan Herra.

Minä vähän mietin kuitenkin Notre Dame – tarinaa.

ÄITIMME

Vaikkei sitä ortodoksien ja paavinuskoisten Raamatun apokryfi-kirjoissa (Sirak) isosti hellitä sati ennusteta.

***

PS / JK

Jos Turkin toukokuun vaaleissa (kts edellä) ”Erdo”, ”Sulttaani” tai ”Gani” hellittely-nimillä kansan kutsuma veijari ei voita, tulee ainakin minun läppärini kirjaimistossa nykyistäkin hankalampi tenkkapå.

Ei laksanttikyy, ei a:n, u:n tai o:n päällyspilkut vaan:

Kemal Kılıçdaroğlu (74v)

vai

Recep Tayyip Erdoğan (69v)

Advertisement