Suomen Tietotoimiston Uutisia

Ulko- ja talouspolitiikasta:

Björn Wahroos (taist., Hyvinkään Tahko) toteaa lehden mukaan (Helsingin Sanomat 2.9.-22, etusivu) päinvastoin kuin Saksa, että Euroopan talous ja Pankki (Olli Rehn) ovat veistetyt yhteisestä puusta. Saksan talousministeri puolestaan toteaa (Helsingin Sanomat 2.9.-22, takasivu), että Italia on pelastettava ja Ukraina otettava pois Vladimir Putinilta (Tverin inkeriläiset ry, FSB).

Suomen historiasta:

Kuuden kopla, kaikki miehiä, on tehnyt 500 Suomen Kansallisoopperan luovan henkilön kokoisen työn ja sekä niin osoittanut kuin tulee osoittamaan, että UKK, Pate ja Toffe ovat Vihannes Jorolaisen (Viipurin Sudet) lakeijoita ja heistä Pate taklaa katalonialais-inarilais-hettalaisen evp-raja-kapteenin laitaa vasten laittomasti. Saamatta edes jäähyä.

Visca Catalunya Iliure

Kun olin pieni ja pelkäsin Simo-vaaria, olin erityisen hiljaa silloin kun radiosta tuli STT:n uutisia. Lukija oli aina sama setä.

Kerran en ollut hiljaa ja Simo-vaari potkaisi minua hyvin lankattuun sotilas-saappaaseen verhotulla jalallaan kylkeen. Hän oli laskemassa radiolähetyksestä ääniä, jotka menivät Kekkoselle 151-149, kun hyvä kakkonen oli yöpakkasten parturi Fagerholm. Appi ja sen kaveri.

Häiritsin 9-vuotiaan tarmolla suoran radiolähetyksen tukkimiehen kirjanpidon pitäjää, siksi potku.

Vaikka olenkin käynyt Simovaarin perustaman valtakunnallisen totalitaarisen maanpuolustuksen kurssin n:o159 ja vaikka sillä porukalla kokoonnummekin Mannerheim-museolla tuota pikaa, minusta tuli tammikuussa 1956 kerralla pasifisti.

Kun Suomen itsenäisen kunnian Katalonialle myynyt kapteeni on evp, minä puolestani, myymättä kotimaatani kenellekään, olen reservin (lääkintä)kapteeni (SLR I).

Suosittelenkin siis lämpöisesti jokaiselle kynnelle kykenevälle vuoden suomalaista taidetapausta ”Karvalakkiooppera” Rovaniemen Korundissa ja Kansallisoopperan Almi-salissa.

Oopperan tarinassa muun ohessa ladataan kuuden miehen panos huhtikuun -23 eduskunta- ja tammikuun 2024 TP-vaaleihin.

UKK:sta, Toffesta ja Vihannes Jorolaisesta ei tuossa taidepläjäyksessä jää kiveä kiven päälle. Sen sijaan europarlamentaarikko ja ulkoministeri Pate ”is still going strong”, sanoivatpa Lapin Kansan tähtitoimittajatar Sinikka Pylkkänen tai Suomen Keskustan Lapin ja Länsi-Pohjan piirit mitä tahansa.

Olemme Väyrysemme ansainneet.

Hän täyttää tänään 76 vuotta eli tulee samanikäiseksi Donald Trumpin kanssa.

HBD! opistomestarille, tulen 19.10. perässä hiihtäen jHs.

Huomenna UKK täyttää – täyttäisi – 122 vuotta.

Sää: +3.0C, kirkasta, näkyvyys yli 20 km, tyyntä.

Urheilua: PerPo pärjää, Jokerit ei

Tässä olivat Suomen Tietotoimiston aamu-uutiset, seuraavat kuullaan Lahden radiomastojen lähettämänä tänään klo 12:30 ja 19:00,