TeePeen Paari 3.0

Nuoresta alkaen olen sosiaalistunut aamuisin kahvilla. Kahvi on noin puolessa aamuista tarkoittanut earl grey – teetä, jota nykyisin ei enää ole saatavilla.

Milloin Helsingin Kauppatorilla, milloin Etelä-Haagan TB:lla, milloin Hakaniemen hallilla tai Ruoholahden kauppahallissa.

Myös yliopiston kulloisenkin laitoksen kahvila on kelvannut.

Yhtä en ole ennen viimeisiä aikoja opetellut.

Aamukahvia kotona.

Nyt sekin on kuvassa.

Tärkein on totta kai seura. Eeron Kahviossa, Erottajan Essolla, Hallituskadun Kesoililla, Eteläkeskuksen Gulfilla.

Viimeisen vuoden aikana tilanne on muuttunut. Huoltiskahvioista kaksi tippui joukosta tänä aamuna, kun Osula korvautuu yksityisellä diilerillä kolmessa kioskissa kaupungissamme.

Jää oikeastaan vain Rinteenkulman alakerran Cafe Break (klo 10-18).

Se taas ei ole paha, koska sen joukko on niin hyvä. Hauskoja, vilpittömiä, kokeneita ja empaattisia miehiä,

Ou est la Femme?

He jäivät Pekkalan Marjatan lopetettua kahvilanpidon Rovaniemen torilla.

Huoltiksilla ei naisia aamuvarhain näy. Paitsi tiskin ”tuolla puolen”.

Joko naiset nukkuvat pitkään tai he eivät välitä vieraasta seurasta jos kotona on joku, jonka kanssa vaihtaa mielipiteitä tai pitää niistä kiinni.

Kiitos kuitenkin kaikille niille kymmenille miehille, jotka ovat pitäneet narsisimiani ”luokalla” eli antaneet palautetta jos besserwisserin innostus alkaa liikaa punoittaa poskillani.

Ja kiitos erityisesti 19 vuotta minua vanhemmalle ikätoverille, jonka kanssa aamuisin on maailma laitettu kuntoon joulunajasta 1971 alkaen,

Eilen hän taas istui joukossamme kahden euron kupposella.

Me yli 65-vuotiaat miehet olemme porukalla vaatineet Break-kahvilanpitäjä-rouvaa nostamaan kupposen hintaa 100%, kun Brasiliassa ja kansainvälisessä taloudessa taas kerran on ollut niin hallaa, kuivuutta, tulvia kuin liikaa rosmojakin.

Tämä päivitys ei koske klo 16 jälkeistä aikaa, jolloin kahvin sijasta edessä on tuopponen, pari ja kapakassa on tavattu vaimoksi osunut ihminen.

Aamukahville seuraavana aamuna asemaansa päätynyt – aamukahvin keittäjäksi.

Jo kymmenien vuosien ajan.