Perisynti

Kirkkojen ihmiset ovat viime aikoina joutuneet vastatusten ”Venäjän hyökkäys Ukrainaan” – tarinan kanssa.

Olen eräässä köörissä asiaan käynyt paikan päällä tutustumassa aDzM (anno dazumal).

Jututimme kirkkojen johtajia, mukana Patriarkkoja, Arkkipiispoja ja uhreja.

Mieleen jäi käsite perisynti, jonka lie tarjoillut mm kirjeissään muuan vaeltava juutalainen (RoomKoKaEffiliKolTessaaTimoTiitFilemon).

Käsitettä on miettinyt myös ”Confessions”-kirjailija, joka kuoli yhdessä Länsi-Rooman kanssa n 1600 vuotta sitten. Huulillaan kuolevalla, prelaatilleen lohduksi, olivat välittämänsä lauseet:

”Ajat ovat niinkuin me olemme. Me olemme ajat”.

Seuraava pysäkki perisynnillä lie Konstanttinopoli (on käyty kysymässä ja Mika Waltarin asiaa käsittelevä kirjakin, Johannes Angelos, on luettuna) ja viimeinen mieleen osunut on Martti Luther, armoton olutpanimonomistajattaren BMI-syntinen aviomies, uskonpuhdistaja ja antisemiitti.

90 teesiä – joiden olemassaoloa vieläkin mietitään.

Tänä päivänä perisynti tuntuu olevan homoseksuaalisuus (Päivi Räsänen, Metropoliitta Kirill Ersiläinen, jonka DNA – tiimi on tuttu: ”suomalais-ugrilaiset”).

Onhan näitä oksidentin ja globo-homouden viholaisia toki muuallakin.

Takaisin perisyntiin.

Oululainen kirkkoherra on käsitellyt RadioYle-1 maanantai-aamun hartauksissa kirkon ja sen julistuksen sekä taustatoimijoiden/toimien käännekohtia.

Tänään oli vuorossa perisynti.

Se on synnynnäistä, todisti tuiralainen ja sen voi parantaa – tai siitä armahtaa tai anteeksi antaa – vain Jumala. Tässä tänään hän lie luterilainen, kolmiyhteinen.

Jään miettimään asiaa siksi, että lehdessä luki Ruotsissa 1.7% lapsista olevan eri isälle kuin on oletettu. Suomessa taas lainsäädännän perusteena mainitaan 3.7% ”virhemarginaali”.

Jos perisynti pidettäisiin uskonnollis-eettisenä käsitteenä, mikäpä siinä.

Mutta kun kirkon homoseksuaalien avioliittoon-siunaamis-sodassa näyttää siltä, että asia on siirtynyt sekä n 10:lle raskausviikolle että DNA-RNA-EPIGEENI-junkGeeni-biomi/biote-geeni alueelle laajentuakseen ennen pitkää myös ribosomeihin, mitokondriihin ja muihin solu-orgaaneihin ja -verkostoihin, ollaankin jo aikamoisen gordionin solmun äärellä.

Sitä ei VladP:n miekka tai Suomen ev lut kirkolliskokous määräenemmistösäädöksineen ratkaise.

Yksi hyvä sananlasku perisynnin ympärille sopii kuin nenä päähän (ei siis Gogolin NENÄ-kirjan tarinaan):

Kuka heittäisi ensimmäisen kiven tässä lasitalossamme?”

2 kommenttia artikkeliin ”Perisynti

  1. Miksi eri kulttuureissa toiminut rasistinen ja rikollinen sodan, kuoleman ja tuomion jumala, joka vaatii uhreja taatakseen uhraajille menestyksen, on niin helposti istutettu kristinuskon Jumalan valtaistuimelle?

    Tykkää

    1. Tunnettu tutkija (Joseph A Tainter, s -49)) kirjoitti 1995 sotia olleen ihmiskunnassa 13 000 vuoden ajan. Miksi, sitä hän ei osannut nimetä. Kristinuskon Jumalan (tai jokaisen uskon alueen) valtaistuimille näitä on istunut aika monenlaisista syistä. Yksi on eliitin ja kansan etäätyminen. Nyt olisi viimein kait alettava etsiä keinoja, ettei sodittaisi, ei keinoja, miksi sodittaisiin.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.