Taidenäyttelyn avajaissa

Näyttelyn avaa kaupunginjohtaja.

Musiikkia soittaa trio, joka osaa asiansa.

Trion nimi on RAKARE.

54 näyttelyn työtä ovat merenkulkuneuvoksen rahaston hankintoja 2020-2022, kaikki 88 hankintaa eivät ripustukseen ole mahtuneet.

Oleellisinta kuitenkin on, että kaikki 100 avajaisvierasta kättelivät, kenelläkään ei ollut maskia ja vähänkin paremmat tutut halasivat toisiaan lämpimästi, vaikka sekä nais-ministeri että mies-Tasavallan Presidentti ovat Covid-19:n kourissa kotihoidossa.

Illalla Teema-kanava näyttää venäläisen taiteenkeräilijän tarinaa klo 21.

Hän on maasta, joka parhaillaan tekee ympäristötaidetta NATOn rauhakumppaneista Euroopan suurimman kaupungeissa. Ruineeraaja on myös NATOn rauhankumppani, aasialais-eurooppalainen. Rauhankumppaneita ovat Suomi ja Ruotsikin: näitä kumppanuksia NATOlla on 20, jäseniä 30.

Se, joka vähän mietityttää on, että erityisesti Moskovan patriarkan johtamissa ortodoksikirkoissa on äärimmäisen kalliita ja kauniita taide-esineitä.

Kirill on suomalaiugrilainen (ersäläinen) ja syntynyt ehkä samana päivänä kuin puskurikapasitoija: 19.10. 1946.

Asiasta ei voi olla varmuutta, koska Kievin, Moskovan, Paavin, Lontoon, Amsterdamin ja Kostanttinopolin ”kolmansien Roomien” ajanlasku ei avaudu edes kesäaikaa ihannoivalle perheemme Padrelle, Korkalonvaaran ”Pinjan-alla” don Henrylle.

Sellaisia boomereita.

Kaikissa taidenäyttelyjen avajaisissa otan kuvan mielestäni ”maybe the best in the show”-otsikolla.

Tällä kertaa työ esittää suomalaista kuva- ja kirjoitustaiteilijaa, jonka yksi työ on kotimme seinällä.

Sen tekijä on merkinnyt nimekseen Rosa Liksom, vaikka hän onkin Anni Ylävaara, Kariniemen Annikin kaveri ennen hänen kuolemaansa. Everstinna niikuin oli äitinikin.

Työn nimi on Oh Dear II, tekijä Kirsti Tuokko (2020).

Alussa mainitsemani Yle Teeman ohjelma kertoo monen muun median jo esittelemästä Mozorovin taidekokoelmasta.

Niin, siitä tuleekin mieleeni: ilmiselvästi (IL:n mukaan kuvassa tänään) puhki väsynyt Ukrainan ympäristötaideteoksen promoottori on aikanaan saanut Suomen entisestä pääkaupungista tuliaisiksi taidetta.

Tiedän jopa, kenen määräyksestä.

Sit tibi terra levis

Vieläkin harmittaa.