Nalle ja Pesonen

Suomalainen mahtisukuja lähellä ollut elokuvaohjaaja on kuitannut yleisöpalkinnon ohjaamallaan Tytöt tytöt tytöt elokuvalla. Festari järjestettiin Ameriikassa (Sundace,, next: Berliini/Generation) ja se käytiin etänä.

Mieleeni tuli hakematta toinen elokuva: ”Miesten vuoro”, joka myös niitti mainetta ja katsojia omana aikanaan.

Siinä päähenkilöt eivät olleet nuoria naisia vaan vanhenevia ja vanhoja miehiä.

Heitä yhdisti kaksi asiaa: PK-5 ja sauna.

PK-5 on Veitsiluodon tehtaan (ENSO) paperikone, jota enää ei ole. Ei siis myöskään PK-5:n miehiä.

Kävin aikoinaan tehtaanjohdon maksusitoumuksella tuon porukan läpi lyhyissä hyvinvointi-seminaareissa. Kaikki osallistuivat, Veitsiluodon matkoja tuli viisi.

Tytöt tytöt tytöt elokuvaa en ole nähnyt, mutta jotenkin toivoisi, ettei sen rahoitukseen olisi osallistunut taho, joka tukee vuosittain yli 10M€:lla rokotevastaista vaihtoehto-lääkintä-ryvästymää, jonka ansiosta jokunen sata suomalaista on viime kuukausina kuollut ”ilman keuhkoja”.

Enson panos viime vuosien maakunnassamme on nyt kaksi lakkautettua isoa kolossia. Kemijärvellä ja Veitsiluodossa. Kemijärven sairaala on myös lakkatettu, Veitsiluodon sairaalan voitot kotiutetaan London City´een ja Wall Streetille (Mehiläinen Ltd).

1970-luvun alussa tunsin jonkin aikaa Suomen Kauppa- ja Teollisuusministeriön kansliapäällikön ja hänen perillisensä: Hyvinkään Tahko.

Nyt tuo perillinen yhdessä Pesosen (kuinka kaunis nimi!) kanssa etsii ilmastonmuutoksen matkaansaattamaa Pohjanmeren pinnan nousuun hukkuvaa tonttia, johon voisi tehdä BIO-tehtaan.

BeNeLux-maissa laki sallii tietyin edellytyksin armokuoleman (eutanasia), mutta ei avustettua itsemurhaa. Suomessa puolestaan Aktio T4 on kielletty, mutta avustettu itsemurha sallittu.

Kunhan itsemurhan avustaja ei ole sairaanhoidon virassa tai toimessa. Sellaisten toimintaa säätelee laki ammattinsa harjoittamisesta ja se säätää, että kuoleman jouduttaminen ei ammattilaiselle ole sallittu. Vain sen ehkäiseminen on.

Suomen metsäläis-identiteetti ja uskonto kieltävät eettisesti kutsumasta karhua karhuksi. Pitää käyttää muita nimityksiä, ettei metsän jumala Tapio tule ja vie.

Sallittuja ovat Kouvo, Mesikämmen, Otso ja Nalle. Muitakin lempinimiä on, ainakin yli kymmenen.

Pesonen on kiva nimi, söpö.

Tulee mieleen muuan romukauppias tai ostomyyntiliikkeen pornoa tiskin alta myyvä pömppövatsainen mesikoura.

Tämän päivityksen otsikko kait tuli näin selvitetyksi?