Valkoisen Buurin virus

Olin pienenä poikana partiossa yleten lopulta lippukuntani sihteeriksi.

Sitten tuli muuta ajateltavaa.

Partiossa opin, että Baden-Powell ei koskaan yhdellä tulitikulla sytyttänyt kuin kaksi tupakkia: ensin omansa, sitten toverinsa nortin.

Opin, että jos tulta tarjoaa kolmannelle, vihollinen ampuu hänet. Ehtii ja näkee piruparka huomata, ladata ja ampua tarkasti.

Nyt on taas piru merrassa.

Etelä-Afrikan rotusorrosta tuttu pöytävuori-kansa on kehittänyt yhdessä ilmeisesti liittolaisensa kanssa uuden RNA-härvelin (B.1.1.529 eli OMICRON).

Tiedän asiasta sen verran, että valikoin tarkasti, ketä puhuvaa suomalaista päätä nyt seuraan ja kuuntelen, vaikka se olisi vaiti.

Saksela hänen nimensä lienee?

Ainakin hän on ollut oikeassa koko sen ajanjakson, joka alkoi Rovaniemellä vajaa kaksi vuotta sitten, tammikuun puolessa välissä.

Alun huomasi siitä, että Rovaniemen Koskikadun kävely-osuudella kahden kiinalaisravintolan väliä tarpovat kiinalaisturistit varttia vaille kaksitoista riisuivat maskinsa (TV-ohjelmassa huudetaan rytmikkäästi suomeksi ”Riisu maski, riisu maski..”). Aika krouvia.

Vaikkei tuota tv-ähellystä kaksi vuotta sitten vielä Suomessa tehty, kiinalaiset jostain tuon viestin saivat.

Miksi hitossa he maskinsa riisuivat, kun Ivalon kylän sairaalassa jo makasi yksi maankansalainen, jolla oli mahdollisesti Wuhan-tauti?

Kiinalaiset ovat oppineen MAOlta ja Xi J:lta, ettei joka paikassa ole syytä muistuttaa ”keltaisesta vaarasta,” (C”est moi), koska se on niin last season, niin last season, mutta maalittaminen (painting) on vasta alkamassa.

Kysykää vaikka emeritys-tähti-proffa Valtaojalta.

Pelko on ase, joka on ohimoa vasten.

29.11. 2021, klo 08 (GMT/UCT + 9, Tokyo Market)

Black Monday?

2 kommenttia artikkeliin ”Valkoisen Buurin virus

  1. Hah! Buurithan olivat tai ovat hollantilaisten siirtolaisten jälkeläisiä, ja kuuluvat ihan epäilemättä valkoiseen rotuun. No, samaa aluetta asuttavat ihmiset pyrkivät sekoittumaan, niin että buureilla ja kaffereilla tai mitä bantuja tai zuluja siellä nyt onkaan, on epäilemättä yhteisiä jälkeläisiä. Ovatko he kuitenkaan buureja, enpä usko.

    Tykkää

    1. On vaikea ymmärtää, miten Jörgensen on voinut päätyä ajatukseen, että olisin buureille antanut muuta kuin valkoisen miehen kaapua. En toki sitäkään tehnyt, mutta jo Baden-Powell-aikana tiesin, että taistelua käytiin brittien ja alankomaalailähtöisten välillä. Hollanti on yksi Alankomaiden (subcidiarity) maakunta, buurit eivät olleet likikään kaikki hollantilaistaustaisia.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.