Mitä saadaan 18-kertaisesta, 80%:n luvusta, jos se muutetaan peruutetuiksi – cancelled – kunnon kansalaisten tehohoitopaikoiksi?

Maailmalla on käyty lukujen taistoon.

Luvut on etsitty omiin tarkoituksiin. Sitten niitä on käytetty.

Osa maailman liki 8 000 000 000 juuri nyt elävästä ihmisestä on käynyt lukion matetaattisen linjan, osa on opiskellut vaikeita asioita. Luvuilla, luvuista ja matematiikan mestareita kadehtien.

Osa on muutoin vain hyvä pelaamaan bridgea, räsypokkaa tai shakkia. Valtapelejä, kuten TV-1:n Leonardo-tv-sarjassa, jossa haukka nokkii neron pahatapaiseksi jo lapsuudessa.

Aika pieni osa enää pelaa Afrikan tähteä tai Monopolya, kun räiskintää voi virtuaalisesti tappaen tehdä ilman lautapelien reaalimaailmaa ja yhteen- tai jakolaskua prosenteilla tai ilman. Yhtä aikaa ja ymmärtämättä.

Mutta sitten on se osa, joka pelaa Mahjongia ja se osa, joka erottaa vaivatta prosenttilaskun (siis prosentin ja prosenttiyksikön) kokonaisluvuista, joita se osa usein kutsuu nimellä ”n”.

Suurin osa huijaa miten ja mitä ja ketä vaan, mutta ei kerro osaamisestaan vaan tekee ja lukee narratiiveja, tarinoita. Jos osaa lukea.

Numeroita, kirjaimia, symboleja. Niistä ”juurikin” on eniten jehna.

Monimutkaisempiakin käsitteitä on, joiden taakse on helppo piiloutua, jos tärkein luku on se, mitä jää ”viivan alle”.

+ tai merkkiä siinä ei tarvitse katsoa.

Asiaan. Suomeksi ja Suomesta.

Meitä on vajaat kuusi miljoonaa, meistä on boomereita ollut enimmillään 1.3 miljoonaa. Nyt on jäljellä 0.7 miljoonaa.

Naisia ja miehiä on saman verran, joskin sodan jälkeen syntyy enemmän poikia kuin tyttöjä, koska sodassa kuolee enemmän miehiä kuin naisia.

Me olemme ikäpyramidissa, joka on päärynän, omenan, kuusen tai kärjellään olevan kolmion muotoinen, mutta ei mennä siihen, kun se on geometriaa.

Geometriassakin – väestöpylväissä – on naisia toisella, miehiä toisella puolen pystyviivaa. Vaakaviivoina.

Meistä finneistä on rokotettuja 4,5 miljoonaa, rokottamattomia 0.7 miljoonaa. Ei, ei nyt puhuta kolmois-, nelois-, jäykkäkouristus- tai isorokko-rokotteista.

Maailmalla on menossa pandemia. Se on uuden ajan 13.-15. kerta. ”Kolme katku vahell” (Jaan Kross).

Uusi aika alkoi, kun Leonardo keksi helikopterin, kuitenkin ennen tuhoista 30-vuotista sotaa.

Suomessa nykyisessä pandemiassa, siis rutossa, on kuollut yli tuhat, suurin osa vanhoja. Ruotsissa suomalaisia on kuollut enemmän kuin Suomessa, kaikki vanhoja. Nuoria suomalaisia (miehiä ja ihan poikiakin) kuoli Lützenissa, Pultavalla ja Koljonvirran sillalla: ”Äl yli päästä perhanaa, se luoti tiesi paikkansa, mun isäin oli sotamies jo 15-vuotisna”

Tällä hetkellä Suomessa on ruttotautisia sairaaloissa reilut 300, joista 400-paikkaisessa tehohoidossa räätyy 43.

Näistä kahdesta ryhmästä, siis 321:sta, on rokottamattomia 224.

Nämä 224 jaetaan prosentteihin, prosenttiyksiköihin, kertalukuihin (18-kertainen vaikkapa, tai 80%).

Suomessa syntyy vuodessa n 50 000 tyttöä ja poikaa ja jokunen muunsukupuolinen, joskin aika pian aika moni 50 000:sta on identiteetiltään omasta mielestään jos kohta mitä. Tai muiden mielestä.

Ich bin ein Berliner” (ei, sitä ei sanottu Opern-Platzilla 10.5. 1933)

Eivät ole tavan tv- tai ruutuajan tuijottajat kuitenkaan laskutaitoisia, koska prosentti- ja kokonaisluku-matematiikkaa ei enää siten opetetta, että se opittaisiin ja sitä sovellettaisiin, kun rutto iskee.

Suomessa kuolee vuosittan reilut 50 000 naista ja miestä, heistä kymmenet tuhannet vanhuuteen ja vääriin elämäntapavalintoihin.

Tupakka, viina, väkivalta, auto, poronakäristys, Itämeren elohopea- ja lyijylohi, Laitilan salmonella-broileri tai -kananmuna.

Eniten sairastetaan liikuntavammoja, koska se on hoitopäivää kohden kalleinta ja kunnialla hankittua (kts alikersantti Lehto ja kypärä).

On oikeastaan surullista, jos Risto Isomäki, Tieto-Finlandialla palkittu parta-veikko, on oikeassa.

Hän väittää kirjoissaan (Litium6 ja Ydinvoima Fukushiman jälkeen) että savukkeiden polttaminen ei lyhennä elinikää eikä aiheuta erityisemmin sellaisia sairauksia, joita Pohjois-Karjalassa on opittu pitämään tappavina.

Ei, suolasta takkutukka ei kirjoita mitään – se oli fakiiri Kronblom.

Yhdessä kirjassaan (Viiden meren kansa) hän taas kertoo, että perjantai-iltana viime viikolla vartin verran Sannikka-ohjelmassa 70v boomerin kanssa väitellyt Renaz Ebrahimi on kantasuomalainen tavalla, jota yleensä ei tiedetä (kukas niitä nyt tietokirjoja lukisi, jos ne ovat Tieto-Finlandia-voittajan kirjoittamia).

Valtaoj…eikä kun siis Isomäki, on ”valtameri-kirjassaan” kertonut, että Suomeen saapui Pilatuksen pestessä käsiään ja päästäessä Barabbasta vapaaksi joukko ihmisiä Pilatukselta päin.

He, aikansa kurdi-siirtolaisia, saapuivat ratsain.

Joukon johtaja oli ruskeaihoinen nainen.

Tämä joukko ajoi alkuperäiskansa saamelaiset Käsivarteen ja Nuorgamiin ja muodosti siitä alkaen Finnit-nimisen kansan, joka nyt on omansa lainen.

”Kahdeksan vuodenajan kansa”, ”The People of Eight Seasons”. Vajaa kuusi miljoonaa härmäläistä häjyä, Antti Rokkaa, Lotta Svärdiä, Miina Sillanpäätä, Sanna Marinia, Kari Enqvistia. http://www.anttiliikkanen.net – seitsemällä maailmankielellä.

Mukana joukossa muutama huippumatemaatikko, joka unestaankin herätettynä osaa Nevanlinnojen tavoin laskea niillä saakelin luvuilla ja joskus myös ymmärtää, mitä niiden lukujen takana, edessä ja vierellä valehdellaan.

Siis 101% äänestys-innokkuudella Valko-Venäjällä, Pol-Potin valtakunnassa ja USA:n Trumppia valittaessa.

Kertaan: marraskuun lopulla Suomessa on Covid-19-sairaita vissi määrä, sars-CoV2-tartunnan saaneita toinen määrä, kotona tai pikkujouluissa salaa sairastelevia kolmas määrä, sairaalahoidossa neljäs, tehohoidossa viides ja kuolleena kuudes määrä.

Ehkä en enää lisää, mikä on prosentti, mikä prosenttiyksikkö ja mikä on tärkeällä tavalla mahdollista ymmärtää.

Ihmisiä on maailmassa tällä erää siis vajaa 8 000 000 000 ja CO2-päästöjäkin yli sallitun, mutta se menee jo prosenttien puolelle, joten jätän tällä kertaa sen käsittelemisen, niin tärkeätä kuin se niinku onkin, juurikin.