Teppana Valkoinen Vatasen Jänis

Maa on musta, sää on kolea, ”Da leidet der Hare im Walde Not”.

Lehteä laatikolta hakiessa valkoinen jänis säntää pakoon:

”Minut on nähty”.

Suojaväri petti, se miettii.

Teppana (Teppo) Jänis eli Suistamolla 21.6. 1850 – 8.12. 1921: hänellä oli sekä suurruhtinaskunta että tasavalta.

Mutta Helsinki (maan suurin vieraita kestitsevä rakenne) ei enää tarjoa poroa, riekkoa, mehtoa tai jänestä vierailleen, hirvestä nyt puhumattakaan. Ei vaikka kylän mest framstående politiker on Veijo Meren Mannerheimia rakastava, metsästävä pojanpoika Otto (ei sentään von Bismarck)

Ne nykymeiningin uhrit ja ylläpitäjät ovat niinkuin Ihmisen Poika Jerusalemin torilla: ”Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse”, vaikka toria valaistaan Tshernobylin ja Fukushiman ydinvoimalla.

Niin Urho Kekkonen Saksassa 1973 kuin Goethe kuolinvuoteellaan Weimarissa 130 vuotta aikaisemmin (sama maa) sanoivat saksaksi ”Mehr Licht”. Se ei nyt auta.

Jää vain yksi mahdollisuus: ”Päästä Barabbas”.

Ei tuulivoima, ei hiilivoima, ei vesivoima vaan ydinvoima. Tiedän aurinko- ja vetyvoiman, mutta.

Maassa on 500 000 kansalaista, joilla on Finnairin Plus-tili, johon on kertynyt lentomaileista oikeus saada veroista vapaata tai verottajalle salattua palautusta eli veroviranomainen kimppuunsa.

Paitsi jos olet Valtiontalouden Tarkastus Viraston Eteenkahtoja, jolloin kimpussasi on maan parhaat komissariot:, Kalliot, Palmut, Aarniot, Susikosket & Co.

Heillä ei ole muuta tekemistä.

Jos olet Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, ei tätä kiinnijäämisen riskiä ole.

SAS:n lentomailit ovat Star Alliance – reviirillä valtion- ja yksilön-salaisuus, jollaiseksi ne on määrännyt oikeuskansleri Pöystin virkasisko ja/tai -veli ynnä hänen takanaan oleva Svean valtakunnanoikeus.

Pöysti, abiturientti 1988 tuosta 100 m:n päästä työhuoneeltani, Ilvespolulta, onkin sitten asia erikseen.

Hänet löytää pian Golgatalla Rosmon roolissa ristillä. Niin kovin moni framstående juridiker jäi aikoinaa vastoin esittelijän kantaa Sapen jyrän alle.

Onneksi keskellä oleva lupaa hänelle paikan luonaan taivaassa.

Kansa ei sitä lupaa, koska on mediassa (Iltalehti)

a) ilma-maili-pisteitä hänen seuraajallaan VTV:ssa

b) edelleen ristillä roikkuva nainen jolla on kirjat ja synnit Sveitsissä, Maailman arabiöljyisen, Vatikaanin siunaaman raha-maailman mekassa.

Vallila tosin on Suomessa.

Ja on hänellä paikka naapurimaamme pankin hallituksessa (kts Esko Aho ja paikka naapurimaan pankin hallituksessa).

Kenet näistä haluaisit Sapen seuraajaksi?

Wilhelm Gustloff oli kuuluisa natsi Sveitsistä ja hänen mukaansa nimetty laiva upotettiin, kun se enää ei olisi ollut tarpeellista II maailmansodan loppuselvityksissä.

Laivan ja sen yli 9340 saksalaista lähinnä siviiliä (naisia, lapsia, Wehrmachtissa taistelevia isiä) torpedoi tammikuussa 1945 Itämeren pohjaan neuvostoliittolainen, Suomen Hangossa torpedo-huoltonsa saanut sukellusvene S-13, kapteenina Aleksadr Marinesko.

Sama U-vene ja kapteeni upotti 3000 ihmistä lisää sairaalalaiva General von Steubenissa helmikuussa 1945.

Pian perässä liki 1000 siviiliä ja mahdollisesti neuvostoliittolaista sotakalustoa upposi Estonia-laivan mukana.

Olen tuolla M/S Estonia laivalla käynyt Ruotsissa kahdestikin, mutta en uponnut. Laiva oli punakylkinen, Estonia valkea.

Niin, se Teppana, valkea Vatasen jänis.

Se on nyt turvassa helsinkiläisten vieraiden ahnaasta kidasta. Porojen, riekkojen, kiirunoiden, metsojen ja hirvien kera.

Kalan kiduttaminen (”catch and release”) Suomen joissa ja järvissä on toki edelleen sallittua.

Syödäkin sitä saa.

Kana ja sen suloinen broileri-lapsi eivät ole turvassa. Salmonellaa tai malariaa ei ole. Paitsi alla mainitussa Isomäen ympäristö-trillerissä, jonka lainasin maksutta (ei ilmaiseksi) Rovaniemen kirjastosta eilen.

Lopuksi lukemista: Risto Isomäki on kirjoittanut kirjan (Atlantin Kuningatar) oikein isosta laivasta, isommasta kuin Wilhelm Gustloff, General von Steuben tai Estonia ( = M/S Viking Sally = M/S Silja Star = M/SWasa King). Itse purjehdin Saksaan (BDR) ensi kertaa aD 1957 S/S Oihonnalla. Pieni, mutta merikelpoinen höyrylaiva, rakennettu Suurruhtinaskunnan aikhan. Mahonkia, kuparia, ruokailu kapteenin pöydässä.

Isomäki ja hänen sankarinsa Lauri Nurmi (ei se Halla-ahon hovikirjailija) eivät syö lihaa, mutta ainakin aiemmissa ”sotaromaaneissaan” tämä Lauri tupakoi.

Miksi?

Koska kirjassaan ”Ydinvoima Fukushiman jälkeen” (tarkoittaa Pyhäjoen Hanhikiven ydinmyllyä??) hän todistaa, että ilman uraania kasvatetusta tupakkakasvista tehtyä Marlboroa voi huoleti polttaa. Se EI OLE VAARALLISTA TERVEYDELLE.

Lisää asiasta: Star Alliance, BEA, Swissair, Turkish Airlines, AA jne: ansaitse lentomaileja!!!

Es ist Herbst, die Luft ist kalt und das Erde hart – da leidet der Hare im Walde Not denn er hat keine Nahrung

Se, mitä ei tässä päivityksessä ravita, on totuus. Vaan valhe.

”Karkki vai kepponen”, ensi viikonloppuna on almanakan mukaan Pyhäinpäivä, alla helgons dag, vainajien muistopäivä ja pakkasta.

Mutta maa pysyy mustana.

Tosin ilmaan pääsee jumalattoman paljon CO2:ta kynttilämereksi muuttuneilta hautuumailta ja niiden vieraskiviltä.

Kynttilöiden muovijätevuoret haudataan ”loin des yeux, loin de coeur”.

Raukka Teppana Jänes.