Applebaum

HS-kulttuurin Sirén miettii 12.9. lehdessä ilmiötä, jossa intelligentsijat alkavat ampua toisiaan kovilla panoksilla.

Selkään, totta kai.

Mahtoiko hän tietää, että joku tunti lehden ilmestymisen jälkeen asia repi Vihreiden puoluekokouksen äänin 183-181.

Erityisellä mielenkiinnolla seuraan tilannetta Tyynen meren kahta puolen (CN, US), viimeisissä vielä hengittävissä jäteissä, joilla on muskelia 8 miljardin ihmisen ja Telluksen biosfäärin asioissa.

Applebaum on pian 60-vuotias juutalais-älykkö, joka on nostanut tämän cancel vastaan cancel sisällissodan tikun nokkaan.

Muistan nuukaan, kun vastakkain olivat Sorsa ja Liikanen, Lipponen ja Lehtinen, Stubb ja Orpo, Saarinen ja Sinisalo, Mannerheim ja Airo, Manner ja Kuusinen.

Erityisen herkullisia olivat muinoin tilanteet, joissa 1. ja 2. sosiaali- ja terveysministerit ottivat jakku- tai kotelohame hulmuten toisistaan mittaa.

On aikamoinen ”hitti”, että toisella puolella nyt on poliisiministeri, toisella Jungen Europäischen Föderalisten.

Oikein yksinkertaiseksi vetäen voi asian nähdä seuraavasti:

”Kännissä ja kihloissa on kiva olla, krapulassa ja naimisissa ei niinkään”.

Muistammehan tammikuun kihlauksen (1940), jonka seurauksena etäisyys Eteläranta kympin ja Hakaniemen välillä oli aika lyhyt ja kummankin portailla myytiin Eromanga-lihapiirakoita. Leipomo on saanut nimentä taifuunissa äskettäin tuhoutuneelta Tyynen meren saarelta ja säilyttänyt sen myös konkurssimenettelyn jälkeen – tuhkasta nousee Fenix-lintu.

Se oli sellaista aikaa, jolloin Puska ei vielä ollut terveyskasvattanut pohjoiskarjalaisia Ruotsiin (Sverige) ja Sköldvikiin (nyk. Kilpilahti) lihapiirakoita ja suolaa syömään.

Suosittelen sekä Vesa Sirénin että Anne Applebaumin teksteihin perehtymistä – kumpikin esittää taattua intelligentsijaa.

Vähän niinkuin Aimo Kairamo ja Erkki Tuomioja tai Pirkko Työläjärvi ja Pirjo Ala-Kapee.

Niin, kukahan nyt olisi se vihreä nainen Espoosta, joka laittaisi kampoihin itähelsinkiläiselle poliisiministeri-puoluejohtajalle? Ja kumpi saa liikanimen ”Uudenmaan Applebaum”.