Mikä on ollut tärkein aika?

Frank Sinatralla on muuan ottava laulu: My Way.

16.2. täydennys, vierailijan pyynnöstä, josta kiitän: A Mi Manera; Comme d´habitude; Claude Francois, Jaques Revaux, Paul Anka

Tuli ystävän kanssa puhe siitä, mikä elämänvaihe on merkityksellisin.

Näillä vuosikymmenillä on jo kanttia vähän katsoa.

Muuan väärti oli todennut, että hän on nyt ollut puolet elämästään saman kumppanin kanssa ”identiteettiään venyttämässä, menettämässä, joustavoittamassa ja kasvattamassa”.

Automaattinen kysymys on, kumpi oli tärkeämpi: ensimmäinen vai toinen puolisko tuon väärtin tähänastista elämää?

Jaottelin asian uudelleen: missä iässä vahingoittuminen jättää syvimmät jäljet, joita sitten oman yhteisön ”vastaamoissa” ratkaisukeskeisesti, LSD:lla, ketamiinilla tai EMDR:lla, hypnoosilla, psykoanalyysilla jne jne traumoina neutraloidaan?

Pitkäkään keskustelu ei antanut vastausta ihan selkeään kysymykseen.

Ainoa, joka tuli aavalle vedenpinnalle näkyviin luotona jolle pelastautua, oli pelko.

Elämä on yhtä ja samaa pelkäämistä ja sellaista sommittelua ja suunnittelua, joka auttaa välttämään tai kestämään pelon ilman että sytokiinien myrkky liian kauan pommitettuaan syö elimistön ja hermoston tärkeitä ja herkkiä säätökeskuksia palautumattomasti rikki.

”Palovammoja aivoissa”. Kts http://www.anttiliikkanen.net – > psykiatria – > palovamma aivoissa

Eri psykologiset, psykiatriset, uskonnolliset, neurofunktionaaliset ynnä muut koulukunnat ovat valinneet eri elämänvaiheita kohteekseen.

Oman elämän keskitysleirejä (Viktor Frankl).

Olen tavannut ammattialueellani 54 vuoden aikana kymmeniä tuhansia ihmisiä satoja tuhansia kertoja.

En ole löytänyt sellaisia säännömukaisuuksia, joita hyllyssäni olevat psykiatrian oppikirjat (Freud, Jung, Psykosomatiikka, neuroendokrinologia, psykofarmakologia, kasvatusoppi, filosofia, historia, katekismus…) esittävät.

Mutta ehkä olen vielä liian nuori tai jo liian dementti?

2 kommenttia artikkeliin ”Mikä on ollut tärkein aika?

  1. Vähän skarpimmin, jos saa pyytää. ”My way” on alunperin ranskalaisten Francoisin ja Revauxin ”Comme d’habitude”, johon Paul Anka kirjoitti nuo englanninkieliset sanat. Niillä ei ole mitään yhteyttä alkuperäisiin sanoihin. Toki Frank Sinatra laulua usein esitti, jopa niin usein, että sanoja pidetään hänen kirjoittaminaan.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.