Korjaussarja vai Tyyntä myrskyn edellä

Kiinan keisarin BMI takaa, että sinne tulee vahvinvaihto, Trump on todellisen sanktionsa joutunut nielemään ja Putinin palatsi – ja valtakuntakin – on läpihomeessa.

Vajaan pari vuotta on oikean käden nimettömässäni ollut OURA-sormus, joka tänä aamuna ensi kertaa ilmoittaa että kaikki on liki 90 eli exellent.

Mietin mikä lukema on Kaarle XVI Kustaalla, Bidenilla tai Paavilla. Taidan olla tässä tänään podiumilla?

Suomen suurin päivälehti kertoo tänään, ystävänpäivänä eli Happy Valentinena, että maassa valtaa käyttää tosiasiassa Kemijoen alajuoksun lahja maallemme.

Ei, hän ei ole Paavo Väyrynen vaan Maria Kaisa Aula, puutarhurin tytär ja lapsiasiahenkilö.

Lehden työryhmä luettelee ensin BMI-jätti-renesanssiruhtinaat, mutta sivulauseessa muistaa: ”Aina hän ilmestyy paikalle…”.

Herra ja rouva maata hyvästi hallitkoot, itse tiedän oman polkuni: vuonna 200X, aamulla klo 08:45, kaksi vaiteliasta silmälasipäistä, keski-ikäistä henkilöä istui vartiksi pienen kahvilan nurkkapöytään ja alle vartissa historian kellot pysähtyivät ja käynnistyivät uuteen aikaan:

Euroopan, jopa maailman, suurin kaupunki oli syntynyt.

Tärkeintä politiikassa on ainakin välillä se, että jotain voidaan tehdä luottamuksella.

Erityisesti jos laki näin säätää.

Kun nyt jälkiviisaat ovat tuon lain säätämän vaitiolon napapiirillä unohtaneet, he toimivat paljon raukkamaisemmin kuin ne, jotka kertovat valtalehden työryhmälle ja valokuvaajille, mistä ”kili pissii”. Tai uuhi.

Toivottavasti 2021 laskiaisen ja ystävänpäivän aika ovat tyyniä siksi, että pahat henget ovat puhkuneet itsensä pahki.

Toivottavasti aika ei ole tyyni siksi, että vanhat valtiaat (Xi, Putin, Biden, Niinistö, Kaarle XVI Kustaa) olisivat tulossa höperöiksi.

Gevurah on ikäjakso, joka Talmudin mukaan suo siihen ulottuneille ”uutta, erityistä, iän mukanaan tuomaa viisautta ja voimaa”.

Puskurikapasitoija on, kuten yleisesti lie tiedossa, iältään neljäkahdeksatta vuotta, 4 kuukautta.

Avaan radion kello kahdeksan uutisille: Cavia porcellus

Guinea Pig