Seppä Ilmarinen

Tiedän kaksi oikeata Ilmaria, molemmat kuolleet.

Toinen kuoli kun olin alle neljänkymmenen, toinen ollessani yksitoista.

Lisäksi mieleen tulee Pohjantähden virtuaali-Ilmari, jääkäri. Joku Ilmari on saanut Mannerheim-ristinkin.

Tänään on Ilmarin nimipäivä, ”Tuop on Seppo Ilmarinen, takoja iänikuinen…”

Tietämäni Ilmarit ovat olleen hyvin poikkeuksellisia ihmisiä ja olen käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa heidän elämäntarinoidensa selvittämiseen.

Kolmekymmenvuotisesta sodasta alkaen olen jäljillä.

”Jaakobin poikien ja heidän isänsä nimet”

Molemmat ovat everstiluutnantteja, toinen evp, toinen res.

Vanhempi Ilmari kirjoitti runoja ja kävi sotia, nuorempi kirjoitti väitöskirjan ja sekä kehitti että valmisti sodankäyntiin aseita.

Toinen piti kokouksiaan Pohjois-Esplanadilla, Lampan talon naapurissa, toinen omisti ainakin henkisesti tuon Lampan talon.

Nykyisin ei ehkä enää tällaisia Ilmareita kasva. En tiedä yhtäkään elossa olevaa, vaikka kuinka muistiani vaivaan ja muistiinpanojani selaan.

Jälkiänne kulkien ja elämäntaivaltanne kovasti arvostaen, Ilmarit.

Kuvanne on työpöydälläni ja facebookin kirjastossa.

Molempien valokuvat on otettu Suomen Suurruhtinaskunnan viimeisten vuosien aikana, keskikokoisten suomalaisten kaupunkien toreilla.

Kiitos

2 kommenttia artikkeliin ”Seppä Ilmarinen

  1. Suomi 2021 on äärimmäinen vastakohta järnefeltiläisyydelle ja muullekin sosialidemokratialle. Ovat näämmä joukolla päättäneet ottaa kaiken irti ”elämä on sota, kilpailu, vallantahto ja minäminäminä” -epigeeneistä ja vastaavista animaalisista taistelugeeneistä.

    Suomalainen havahtuu, kun puheeksi tulee sota ja pääsee syömään vanikkaa katsomalla sotaleffoja ja -dokkareita ja riitelemällä Tuntemattomasta sotilaasta. Suurin on se jonka isä ja isoisä tappoivat eniten vihollisia. Ryssän puutteessa kotimaisetkin viholliset kelpaavat tappajalle sankarimainetta ja mahtiasemaa luoviksi tapetuiksi.

    Sellaiset isät ja isoisät jälkeläisineen pääsevät jopa professoreiksi, kirkkoherroiksi, kirjallisuushistoriaan ja muuten vaan kaapin päälle. He killuvat rahan ja vallan huippuasemissa, saavat virkoja, (apu)rahoitusta, nimeä ja palstaa, orjia ja palvojia. Tappovoitot vaihtuvat hivenen peitellymmiksi tapposaavutuksi vaihtoehdottomuuden maassa, joka hyväksyy suurtyöttömyyden, pitenevät leipäjonot ja hyvinvoivien hyvinvoinnin maksatettavaksi getotetuilla vanhuksilla ja orja-vanki-omaishoitsuilla. Se se on huippuosaavaa sankaruutta, sellainen ihanteenmuodostus ja sen muuttaminen rahaksi, viroiksi ja asemiksi.

    Isä päätti sotaan mennessä, ettei ihmistä sielläkään surmaa, eikä surmannut. Hän oli järnefeltiläinen sosialidemokraatti. Onneksi geenejä ja epigeenejä on sellaisiakin.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.