Sarvikyyn myrkky ja Jäniksen vuosi

Afrikasta tullessa lueskelen lentokoneessa Ilta-Sanomat – digiversiota, jossa on testi:

”Kuka Raamatun hahmo olet?”.

Vastaus lehden kysymysverkolta minulle on Job, joten luen vihki-Raamastusta pitkänlaisen Jobin kirjan, jossa kohtaan saman sarvikyyn, joka Afrikassa tuli vastaani – katso päivän kuva.

Afrikassa osui silmiin sama täysikuu, joka tänäkin vuonna uskovaisten tuhatvuotisten sääntöjen puitteissa määrittää pääsiäisen paikan vuoden kierrossa.

Sillä paikalla on enemmän merkitystä kuin talvi- ja kesä-ajan vaihtelun lopettamisella ja Suomen päätöksellä siirtyä pysyvään talviaikaan.

Afrikan pääsiäis-kuu oli väärin päin.

Se, mikä napapiirillä on kuun pinnalla olevien merien varjo, on Afrikan kuussa jänis.

Jäniksen vuosi, sarvikyyn myrkky ja Jobin kirja.

Mitäpä tuohon lisäämään?

No ehkä se, että Aristoteleen kantapää-ohjelmassa (YLE-1) on tänään vieraana eläkeläistoimittaja Hämäläinen, jonka Perässä-hiihtäjä-blogi (Helsingin Sanomat) taitaa olla parasta, mitä tällä vuosituhannella poliittisessa printtimedian keskustelussa Suomessa on tullut vastaani.

Yhden tosin ohjelman toimittaja olisi voinut Hämäläisen CV:sta muistaa: mies on toiminut aikanaan aktiivipoliitikkona Kansallisen Kokoomuksen riveissä.

En erityisesti kehoita ketään nyt lukemaan sitä Jobin kirjaa, mutta lyhyempi versio siitä voisi itse kullekin tehdä ”pääsiäis” – terää:

Samuli Putron haastattelu Helsingin Sanomissa ”Pieniä rukouksia”-otsikolla päästäisi helpommalla (20.4.-19, sivut C 1-3).
”Armon on pakko olla olemassa”.

Niinhän sitä Jobillekin lopulta löytyi.

Mainokset