Kolmetkymmenet vaalit – ja risat

Ensimmäinen vaalini ehdokkaana oli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vaali (1967).

Eräät eduskuntavaaleistani olivat keväällä 2007, joiden takia avasin, vaikuttamaan tarkoittaen, tämän Arktisen puskurikapasiteetin.

Viimeiset vaalini ovat juuri meneillään. Ne ovat ammatti-tiede-järjestön (Suomalainen lääkäriseura Duodecimin valtuuskunta) vaalit.

Tätä APK:a en niissä vaaleissa enää hyödynnä.

Kun jätin poliittiset luottamuspaikkani vuosi sitten (EU:n alueiden komitea) ja nyt juuri vuodenvaihteessa, on vielä yksi jäljellä: 28.1. -19 oletan Lapin liiton hallituksen myöntävän minulle eron liiton hallituksen jäsenyydestä.

Kun seuraan sitä kuumentuvaa keskustelua, joka nyt edeltää 14.4. eduskuntavaaleja ja niitä seuraavia EU-parlementin vaaleja (26.5.), olen aika hyvällä mielellä, etten enää ole mukana noissa vaaleissa (ehdokkaana).

Äänestämässä toki käyn.

Eduskuntavaaleissa en ole vielä valinnut ehdokastani, mutta EU-vaaleissa valitsin henkilön yli vuosi sitten ajaessani seuraajakseni EU:n Alueiden komiteaan (onnistuneesti) Mikkel Näkkäläjärven.

Toivon häneltä, mutta myös muilta näissä kahdessa vaalissa ehdolla olevilta, pysymistä niissä asioissa, joista Suomen eduskunta tai EU-parlamentti päättävät.

Ne säätävät lakeja.

Tähän asti tänä vuonna kohtaamani vaalinaluskeskustelu ei kovin hyvää lupaa.

Ihminen toisensa jälkeen, lillukanvarsista huipulle saakka, päästää kynästään, suustaan tai digi-sivuillaan kannanottoja, jotka liian usein aiheuttavat minulle myötähäpeän tunteen.

En ole palaamassa päivittämään Arktista puskurikapasiteettia ja juuri siitä syystä, että tähänkin alustaan on kohdistunut poliittisesti ladattuja ja asiattomia kannanottoja, joilla ei ole juurikaan tekemistä sen elävän elämän kanssa, jossa psykiatrina, isänä, pappana ja kymppi-kerhon jäsenenä päivittäin toimin.

Sen sijaan suosittelen oheisen linkin avaamista ja lukemista sekä sen miettimistä, mihin minun mielestäni nyt juuri kannattaisi kiinnittää huomiota – muutoksen aika?
Tosin en usko, että tässäkään asiassa mitään lainsäädäntää on tuloillaan: maku-sote esimerkiksi kohtelee psykiatriaa kuin veljenpoikaa, kun olisi velanmaksun aika.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005973382.html