Iter ter kuusi kuukautta

Joulun alla TV-1-kanavalla oli puhuva pää, jota tituleerattiin SITRAn vanhemmaksi asiantuntijaksi.
Hän on hammaslääketieteen tohtori.

Hän vaikutti optimistilta:

”Kyllä tästä hyvä tulee”.

Luin seuraavana päivänä lehdestäni artikkelin, jossa professori Tala arveli, että näin se voi olla:

”Kyllä tästä hyvä tulee”.

Kyse on Albert Einsteinin yli sata vuotta sitten tekemästä havainnosta, jonka mukaan vedystä voidaan tehdä rajattomasti energiaa ja ihmisen hyvällä tahdolla ja loputtomalla lahjakkuudella syntyy ratkaisuja, jotka pelastavat maapallomme elinkehän. Ratkaisut tuottavat Telluksemme miljardeille ihmisille riittävästi varallisuutta ruokaan, juomaan, asumiseen ja itsensä kehittämiseen.
Uskaltavat nuoret paremmin lisääntyä sitten, jotta meidän vanhojen hoitoon riittäisi tiloja sekä palkka- ja ruokarahoja.

Kun osaltani alan vähitellen vähentää sitä aikaa, jota olen käyttänyt muiden ihmisten auttamiseen heidän erilaisissa sydänsuruissaan ja huolissaan, olen alkanut käyttää yhä enemmän samaa termiä jota professori Tala Einsteinin kuuluisaa massan ja energian suhdetta kuvaavaa kaavaa soveltessaan käyttää.

Termi on ITER.

Tuo televisiossa ollut puhuva pää on osittain vastannut siitä, että voin tuota termiä käyttää vähentäessäni työssäni ihmisen kohtaamisia. Hän oli aikanaan Kansaneläkelaitoksen pomo. KELA kehitti lääkkeiden määräämiskäytäntöä.

1970-luvulla kohtaamisia minulla saattoi olla yli 5000 vuodessa, nyt lopetteilla olevana vuotena enää 1200.

Kun kirjoitan kärsimystä lievittävää lääkettä riittävän tutuksi tulleelle apuani hakevalle ihmiselle, voin iteroida reseptin siten, että lääkkeet riittävät hänelle kahden vuoden ajaksi: ”Iter ter kuusi kuukautta”.

Kun Talan ITER-värkki alkaa pyöriä Monacon lähellä jonkun vuoden kuluttua, se kykenee muuttamaan, iteroimaan, vedyn käyttövoimaksi lentokoneisiin, lämmityslaitteisiin, älypuhelimiin ja kuusenkynttilöihin.

Töpseli-voimaa.

1970-luvulla perheellä oli tapana matkustaa isovanhempien luo joulun alla. Autoradiosta sattui tuolloin joululahjavalvojaisissa usein kuulumaan hassu ja hymyilemään pistävä rallatus, jossa käheä-ääninen setä-solisti todisti:

”Ikiliikkuja se on”

Nyt sellainen sitten on muuttumassa todeksi.
Tähti, auringon tapaan, on syttynyt.

Toivottavasti.

Iter ter

Kuva: Sillan kaappaama kuu