Skyllan ja Kharybdiksen tarina

Laskin jokin aika sitten hiilijalanjälkeni aikavälillä 1951 – 2018.

Huomasin liikkuneeni aika paljon ja pysähtyneeni tuskin koskaan.

Eräs mentoreistani toistaa edelleen toistamistaan, että puolensa on kyettävä valitsemaan, keskiväylällä kulkevia ammutaan syvältä ja korkealta, mutta myös edestä ja takaa ja erityisesti tyypuurin ja paarpuurin suunnasta

En ole mentoriani tässä asiassa uskonut vaan jatkanut vaelteluani kahdella ehdolla: ruori pitää olla hallussani ja propellin pitää pyöriä kumpaankin suuntaan. Huopaaminen ja rientäminen, kääntäminen ja erityisesti väisteleminen.

Joskus käy kuin aamun kuvassa.

Nyt ei ole se hetki, mutta eipä minulla ole punaista autoakaan.

Valkoinen on Lapissa siitä parempi, ettei sitä kukaan niin helposti huomaa:

”Tuolla se taas risteilee eikä soisi löytävänsä”.

Tuomiosunnuntain saarna radio-kirkossa ei sytyttänyt, mutta sitä enemmän mietitytti Yle Radio 1:n Horisonttiohjelman mietintä shiiojen ja sunnien eroista.

Yhtä miettijät eivät siinä kertoneet, joka minulle on ollut hyvin tärkeä tieto:

Toiset noista keskustelevat suoraan jumalansa kanssa, kun toiset käyttävät välikäsiä (kts myös Huovinen: Havukka-ahon ajattelija).

Jatkan matkojani, joissa tärkeintä ei ole enää aikoihin ollut päämäärä ja vähitellen vauhtikin alkaa muodostua sivuseikaksi.

E Si Pur Muove

2 kommenttia artikkeliin ”Skyllan ja Kharybdiksen tarina

  1. Huhhuh,

    Ymmärrän kyllä mentoriasi, mutta ajatusmalli olisi kohdallani eräänlaista luovuttamista, vaikka piilee tuossaki jonkinsortin totuus. Ruori ei meinaa vaan aina pysyä käessä, ja mie tunnun valitettavasti monesti olevan punainen auto. Sukellusnappulaki löytyy, mutta paljoapa tuolla ei ole väliä, niin kauan kun ote ei oo tiukka; samat vastarannat pinnan allaki on, ne on vaan aikasempaa lähempänä.

    Tykkää

    1. Kait se keskeisin no, että vastaus kysymykseen ”kuka minä olen” on siellä ropellinpyörittäjäosastolla, jossa myös on sellainen unohdettu tunne, joka on ehkä kaikkein tärkein: ”Hämmästys”

      Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.