Ymmärrettävyydestä

Läheiseni huomauttavat riittävän usein, että kirjoitukseni avautuvat vaikeasti ja ovat liian moniselitteisiä.
Olen samaa mieltä.

Mutta yritän selkokieltä.

Ilmastonmuutos, merien muovi ja ikijään sulaminen edellyttävät tekoja.

Jos kaikki ihmisen tekisivät tarpeensa luontoon (vrt lehmät, kissat,koirat,elefantit) suoraan eivätkä keräisi koiriensa jätöksiä muovipusseihin, säästyneen meren, puhtaan veden ja ilmastoa kuormittavan jätteenkäsittelyn osalta syntyisi säästöä aika lailla.
”Paskahuusit takaisin”

Uusimmat huusit tarvitsee tyhjentää neljän vuoden välein ja sitä tekemään voisi määrätä yhdyskuntapalveluna niitä, jotka tuottavat nokea (esim tupakoitsijat, napolilaisen pizzan paistajat, takanlämmittäjät ja hiiligrillillä kärtsäreitä kesäillassa touhuavat).

Jos siis lisäksi kaikki ihmiset lopettaisivat ruoan ja lämmön tuottamisen avotulella, säästöjen ja ilmaston tila olisi vielä parempi.
Ei loistelohta, ei savusaunaa, ei leivinuuneja, ei napolilaista pizzaa.

Tupakoinnin täydellinen kieltäminen voisi vähentää noen määrää niin paljon, että Grönlannin ja napojen sulaminen hidastuisi.

Olikohan tämä nyt riittävän selkokielistä?

7 kommenttia artikkeliin ”Ymmärrettävyydestä

 1. Minun mielestä bilehuumeena käytetty MDMA on hieno esimerkki kieltojen toimivuudesta, ilmastoon myöskin liittyen.

  – Jalostus lähtee kanelipuusta Etelä-Aasiassa, mitä hakataan laittomasti, jonka jälkeen siitä puristetaan tarvittava öljy, laittomasti.
  – Maasta pois, laittomasti, maahan tuodaan, laittomasti.
  – Laittomassa laboratoriossa Europassa, ja Amerikan mantereella valmistetaan muitten laittomien aineiden kanssa ( pois lukien jenkkilainsäädännön mukaan vissiinki yksi tarvittava litku ).
  – Hallussa pidetään laittomasti, siirretään ketjussa kohti loppukäyttäjää laittomasti.
  – Käytetään laittomasti.

  Silti tuollaki on globaali saatavuus, vaikka jokainen askel on laiton.

  —–

  Mun mielestä hiilidioksidi sitomista ois hienoa tehdä atsteekkien tapaan. Pyramideja, joiden tasoille, ja rinteelle luodaan pinta, missä kasvillisuus voi rehottaa. (Kts. Arktikum Kemijoelta päin.)

  Maailmassa ei varmaan kuluttajaa ole, kuka pistäis pahitteeksi, jos suunniteltu vanheneminen saatais kitkettyä. Mutta MDMA esimerkkiä ajatellen, tuskin totalitaristiset keinot tähän pystyy, niin kauan, kun joku voi kääriä siitä rahat itelle.

  Viva la vapaa markkinatalous

  Tykkää

  1. Eiks ekstaasista suurin osa ole syntetisoitua? Aika hankala aine näin lääkärin kannalta katsoen (tappaa nuoria)

   Tykkää

   1. Sain käsityksen pari päivää sitten National Geographicilta, että tätä öljyä MDMA:n valmistukseen tarvitaan. Ekstaasina myydään kaikkea mahollista, millä on samankaltaiset vaikutukset (MDA, MDEA) + mukana yleensä käsittääkseni on vähimmillään amfetamiinia, kokaiinia – pahimmillaan ihan mitä sattuu. Ekstaasi sosiaalisenakonstruktiona on yhtä hyvin määritelty, kuin vihapuhe.

    Kuulo-, ja näköaistikokemuksin tätä vaan voin arvioida, mutta MDMA, ja nuo koktailit mitä ekstaasiksi kutsutaan pitäs mielestäni erotella puhekielellä toisistaan. Sen miten yritän ymmärtää, niin ekstaasi ainakin vaikuttaa vetävän neurotransmitteri balanssin pahasti vinkkuraan ainakin serotoniinin osalta. ”Krapulana” on tiedossa muuten selittämätöntä absoluuttista kurjuutta, mikä helpottaa vähän muutamassa päivässä, minkä korjaantumiseen menee kuukausia, jopa vuosikin, jos edes koskaan korjaantuu totaalisesti.

    MDA kuolemia on käsittääkseni ollu useampia; ollaan otettu lisää, kun ensimmäinen ei ole toiminu yhtä nopeasti kuin yleensä, ja luultu että siinä nyt ei välttämättä ollukkaan mitä luvattiin, ja siitä seuraavaksi kuolema.

    MDMA:lle itsessään ollaan jotain terapeuttisia käyttötarkoituksia raoteltu (PTSD). Ei tuo minusta terveelliseltä vaikuta, varsinkaan verrattuna vaihtoehtoihin.

    On tosi hankala aine, varsinki pillerimuodossa.
    Koko homma on yhtä venäläistä rulettia, paitsi näitten kanssa ei ilman testausvälineitä näe revolverin sisälle koskaan, ja venäläisessä ruletissakin on sentään säännöt, eksaasin valmistuksessa ei.

    Tykkää

   2. Ketamiini, sienet, ilokaasu: nyt etsitään masennukseen pikahoitoja, pilveä kipuihin ja sähköhoitoa pakko-oireisiin: onkohan klassinen psykiatria pian muisto vain🤔, lysergidejä PTSD:een, EMDR saattaa myös toimia…🤨

    Tykkää

   3. EMDR:stä en ollu kuullut aikasemmin ollenkaan.

    Autismin kirjoon kuuluvat ongelmat osittain vaikuttaa semmoselta umpisolmulta mitä ei ihan hetkeen varmaan saa aukastua. Joku teesinpoikanen mulla on ollu useamman vuoden, mutta ymmärrystaso on vielä ihan liian alhanen tekeen muutaku heilutella käsiä.

    Lysergidit PTSD mielummin, kuin sienet?

    Tykkää

  1. Onpa jännä, vaikuttaa olevan vähän niinku hitaampi, ja hallitumpi biofeedback versio hypnoosi-induktion tuomasta transsista.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.