Maailman tärkein pelikenttä

Seurasin ruudultani YLEn Ykkösaamun 29.9. haastattelua, haastettavana Olli Rehn.

Mies on saman järven rannalta geeninsä perinyt kuin Erkki Liikanen, maailman suuripäisin futaava raha-pomo. You´ll never walk alone.

Samoilta seuduilta on lähtöisin aika paljon muitakin tärkeitä ihmisiä sekä iso sektori suomalaista identiteettiä.
Kansalliskirjallisuutta.

On somaa seurata, kun mies, joka pelaa ja arvostaa jalkapalloa, omaan jäyhään ja hymyttömään tyyliinsä vastaa taitavan ja taustat selvittäneen toimittajan kysymyksiin.

On toki totta, että oman äitini sukupuu ja geenit ovat tuolta samalta Porrassalmen taistelun ja esi-YYA:n seutuvilta, jossa idän ja lännen DNA:t ovat kohdanneet vuosituhansien ajan.

Ajatellaan nyt vaikkapa Suomen kuulumista maailman merkittävimpään ja mahtavimpaan valtioon Raptorisodan jälkipeleissä (Kardisin rauha 1660 jKr).
Kyse ei siis ole 1800-luvusta (Tsaarinvalta Suomessa) vaan 1600-luvusta, Vasan suvun hallinnosta.

Luin päivän ammattilehdestä, että maailmantasassa SoTe- ja maakuntauudistus ovat ensi kertaa olleet virityksenä valmeina ja savitauluihin kirjattuina yli 4000 vuotta sitten.
Silloin ja siitä 400 vuoden kuluttua Hammurapin hallinto hoiteli niin tutkimukset, hoidot kuin diagnoositkin mallille, josta Nerg, Saarikko ja Vehviläinen, eivät edes Rehulan mentoroimina, paremmaksi pane.

Mutta tämä Olli Rehn ja Mikkelin Palloilijat.

15 vuoden aikana kolme suomalaista nimeä tuli EU:n käytävillä päntiönään vastaan. Kaksi on jo tässä mainittu, kolmas on Jan Store.

Aika velikultia (Tuntematon sotilas, Väinö Linna 1954, viimeinen rivi)

kuva: Rajajoki, jossa nyt tarvitaan esteettisesti kaunista, kestävää ja joustavaa ”silloitusta” (SoTe-MaakU-johtoryhmän märkä uni)