Sääkii Brutus

Siihen nähden kuinka paljon säästä puhutaan se vaikuttaa pysyvän kovin samana.

Juhannussää.

Jos eilen olisi pidetty juhannusta,  kun kesäpäivä seisahtui, ilmoja olisi pidellyt, niin oli nättiä. Nytkin aamusta on kuivaa ja sateetonta.

Aamutupakalla, lehteä noutaessa, kuuluu Ounasvaaran lintufaunassa uusi ääni.

Käki.

Se kukkuu miltei vartin taukoamatta.

Lapissa kansa tietää kaksi tähän liittyvää viisautta. Paitsi että kukkujen määrä ennustaa jäljellä olevia elinvuosia, itse kukkuminen alkaa vasta, kun pesärosmolla on kypsä hilla suussa.

Aamun laatikolta hakemani lehti on tämä ”Periferia-Kaleva”, joka väittää, että poliitikot tuhlaavat koska nostavat kunnan veroja. Yhtään poliittista päätöstä vero-prosentin nostosta ei kuitenkaan ole RoPS:n kotitanhuvilla tehty; ehkä lehden kanta liittyy KalevaOY:n yt-neuvotteluihin?

Lapin Kansa ilmestyy juhannusaattona, Helsingin Sanomat ei. Väki maan vähemmän tunnetusta Stadista (Helsinki) on jättänyt asfaltti- ja pilvenpiirtäjä-erämaan ja näin maan paremmin tunnettu Stadi (Rovaniemi) saa printtinsä luettavakseen.

 

Kun Messi ei tee maalia ja Suomen kokoisen Balkanin maan ruutupaitaiset tekevät kolme, tulee sellainen tunne, että sielläkään ei mikään muutu, futiksessa.

Klubi on vanhastaan ja vielä paras, mutta Rovaniemen Palloseura tulee hyvänä kakkosena: aina vaan lähemmäs.

Mitäs tässä muuta, valmiissa maailmassa.

Aamun kuva (-hLii- 7.7.2015): sääkii, määkii vai muukii, Austria