Yleisönosasto – Readers Corner

Asfaltti on kuiva, ilma kolea, taivas harmaa.

Muuan käsite kansakunnan kaapin päältä mainitsi äsken, että itsetuntoaan hakeva ihminen on  helppo tunnistaa.

En ole samaa mieltä.

Narsistia ei ole helppo tunnistaa.

Mutta hänen vimmansa kirjoittaa blogeja, tekstareita, mesejä, fb-päivityksiä, whatsAppeja, Linkedineja ja twiittejä on toki poimittavissa siinä kuin Lapin Kansan ja Helsingin Sanomien Lukijan ääni – osastot.

Päättämisessä myös nämä samat pitävät suunsa avoinna ja antavat tulla isän kädestä omasta äänestään nauttien ja viestiään kovin isosti harkitsematta.

Lähisuhteissamme me sitten olemme enemmän tai vähemmän lirissä, koska siellä kukkoilu tai teerenpesäily eivät toimi kuin harvakseltaan.

Vox populi, kansan ääni, on vaikea aistittava ennenkuin se on liian myöhästä ja jytky on housuissa. Oikein fiksut tosin sen äänen kuulevat jo pienestäkin kuiskauksesta ja hyppäävät ajoissa siihen kelkkaan, jossa palkintoja jaetaan.

Vielä huomiokykyisemmät eivät siihen kelkkaan istu. He tietävät, että  puhuminen, isottelu, on vain hopeaa.

Sitä yllättävämpää on kun sitten näkee, miten julkisuus tuhoaa kullankaivaja-, kalastaja- tai elämäntapa-erakon ja salassa menestyneen kroisoksen toisensa jälkeen. Tuntuu siltä, että he nauttisivat muille kiusallisesta tilanteesta ikäänkuin jotain olisi jäänyt kokematta: nyt sitten täydellä sydämellä, suurella sylillä ja korkkarit napsuttaen parrasvaloihin.

Lukuunottamatta sanaa ”korkkarit” tämä on aika lailla omasta, salaisen hiljaisesta elämästä, ei muiden seuraamisesta ja diagnosoinnista, kumpuava kesäkuisen tiistaiaamun älähdys.

”Näin tunnistat narsistin” = katso itseäsi peilistä. Mutta muista että se kääntää vasemman oikeaksi ja oikean vääräksi.

Aamun kuva (-aLii- 25.6.2016): ”They are coming to take me away – hahaa, hohoo, hihii, hahaa…”

*

Kemppinen palasi sydän sykkyrällä lukien päivityksessään sädesienen synnyn loitsun, kiitos!