Markkinat

+3,8C, voimakas pohjatuuli, kirkas aurinko.

Pohjois-Italiassa asuva suomalainen toimittaja kirjoittaa aamun lehdessä, että Italia kaataa Euroopan talouden tai ainakin €:n.

Hän todistaa, että se, mitä Italiassa ensin on kokeiltu (Rooman polttamista, suden nisien imemistä ja seksuaalisesti estotonta valtiasta, siis Berlusconia) on sittemmin tullut muillekin käyttöön. Donald Trump.

En pistä vastaan Jounin näkemykselle, mutta sen huomaan, että tällaisista aiheista kirjoittaessaan hänestä tulee kovasti kylmänkalsean kuiva skribentti.

Kun hän kertoo kommelluksista arjessaan joko Italiassa tai Suomen vierailuillaan, hän on armottoman hyvä Eino Leino, Kai de Puu tai Mustapartainen mies.

Joka tapauksessa Rovaniemellä yritetään tänään virittää eloon entisajan Kesä-Markkinat ikäänkuin kilpailemaan Wanhan Ajan Markkinoiden kanssa – RWM.

Säästä päätellen hra Valolla (siis Vele Varjo) on parempi tarjonta lupauksessa. RWM:lla yleensä kun on hikikin.

Laitan kuvan  Uudelta torilta (5.6. 07:20) joka pian Vanhana torina siirretään Uuteen paikkaan, Lordin Aukion nimeä varmaankin muuttamaan. Paikkaan, jossa pellervolaisen osuusliikkeen yhteiselo on juuri lisääntymässä. Vähän niin kuin Helsingissä Elanto.

*

https://www.lapinkansa.fi/paakirjoitukset/kolumni-italian-uusi-hallitus-voi-kaataa-euron-200989826