Nimiloppu

+12,3C, mutta lehteä hakiessa kylmä tuuli puhkuu pohjoisesta, vähän kosteakin. Sinitiainen istuskelee terhakasti postilaatikon päällä Hesaria, Lapparia ja Lappilais-lehteä vahtien ja kimalainen surahtaa aamutupakalla istuessani vauhdilla myötätuuleen: etelään.

Sotkeuduin äsken poliittiseen keskusteluun torilla, turuilla ja digiavaruudessa. Sen seurauksena muiden ääntenpainot muuttuivat hyvin vihaisksi ja he siirtyivät toisiin pöytiin. Koska oli vastaanottopäiväni, kyselin potilailta, millaisella keinolla he eri puolilta maakuntaa ovat saapuneet.

Yhdellä oli 150 000 km ajettu vuosimallin 1988 Opel, toisella Väyrys-Mersu, isän auto. Ikää tai kilometrimäärää ei osannut sanoa: ”Isä tietää”.

Valmiiksi pahoilla mielin tulin kotiin ja avasin lehden.

Maailmanloppu tulee todennäköisimmin joillain seuraavista tavoista: Pirun iso asteroidi, ydinsota, ebola, ilmastonmuutos, Yellowstonen supertulivuoren superpurkaus, tekoälyn hyökkäys tai Higgsin hiukkasen hyökkäys tyhjiöstä.

Avaan toisen lehden ja siellä taas yksi täydellisen tietämätön ja narsistinen sekopoltsi on saanut kolmella palstalla Kaleva OY:lta tilaa esittää vääriin tietoihin tai aivan aitoon tietämättömyyteen perustuvia juttujaan.

Katson uudelleen digi-tilejäni ja vihamielinen, hyvien ystävieni ja naapureideni ätinä jatkuu.

Olen elänyt aikaa, jolloin potilaani tulivat joskus vastaanotolleni porolla. Kukaan ei sentään sanivaljakolla. Myös Occelbo kelpasi, mutta sentään jo silloin usea tuli ”Musta Piili Merkedeksellä”. Keltainen kyltti rekisterinumeron alla. Utsjoella 17.5. alkaen kaikki tapahtui päivänvalossa heinäkuun lopuille: tänään yhden maissa noussut aurinko laskee vasta parin kuukauden kuluttua.

Onko virheeni se, että 42-vuotiaana annoin pyytäjille periksi ja lupauduin mukaan ehdolle poliittisiin asemiin?

Kun muistan vielä hyvin sen ajan, kun poro ja Occelbo olivat tapa tulla hakemaan apua ja politiikka piti huolta siitä, että palvelut vietiin ihmisten luo, on johtopäätös aika selkeä.

Olisi pitänyt olla päättäjänä ennenkuin täytin 42 vuotta ja lopettaa sitten siihen. Nyt nimittäin politiikka pitää huolen siitä, että ihmisten on väyry-mersuillaan ja romu-ooppeleillaan hakeuduttava palveluiden luo, ei enää toisin päin.

Mikä noista maailmanlopun vaihtoehdoista on todennäköisin. Selaan lehden jutun uudelleen.  Se on alle 1/10 todennäköinen tekoälyn vallankumous. Higgsin hiukkasen todennäköisyys on tähtitieteellisen pieni, ilmastonmuutoksenkin vain 1/10 000:sta.

Otso Kantokorvelle ja Lilja Kinnunen-Riipille maailmanloppu tuli 100%:n todennäköisyydessä kuluneen 5 päivän mittaan.

Requiescate in pace, sister & bro!

Aamun kuvassa on yhden sinisen liikkeen historia (1890-2017) yhdessä rasiassa.