Vercingetorix ja Aleksanteri Suuri

Illalla sateli lämmintä vettä. Vihreä luonto lähtee kesään isosti.

Maailmanhistoria tuntee päälliköitä, jotka menestyivät niinkuin kevät tänä vuonna: varhain, voimalla ja vauhdilla. Kahden nimi on aamun otsikossa. Mutta ei ”mun isäin oli sotamies” ollut tuonkaan ikäinen. 15 vuotias.

Nyt juuri maailmanpolitiikan ja -tulevaisuuden suuri ongelma on se, että sitä johtavat vanhat, mutta toteuttavat nuoret. Koskaan ennen asia ei koko ihmiskunnan kannalta ollut näin.

Tasavallan presidentti puhuu kolmen triumviraatista unohtaen toki itse kuuluvansa joukkoon. DXV roomalaisin numeroin tosin on 515 eivätkä nuo kolme nyt niin vanhoja ole.

Täältä napapiiriltä näkee, että maailma on täynnä sellaista voimaa, jonka lähteet ovat pikemminkin 17 kuin 71 vuotta.

17-vuotias elää MUPA-kautta – häävuode – ja 20-vuotias etsii toimeentulonlähdettä eli valitsee ammattiaan.

Vasta 30-vuotias saavuttaa täyden voiman, KOAH.

No, nuo nyt ovat vanhoja ja kulahtaneita viisauksia joita valkoisten hiusten kokemus on Talmudiinsa kirjoittanut.

Itse asiassa 100 000:sta II maailmansodassa rintamilla kuolleesta suomalaisesta suurin osa oli iässä, jossa nyt ollaan menestyksellä ottamassa päättämisen välineitä haltuun tuolta DXV-triumviraatilta. 100 vuotta sitten (tänään) päättyneestä sisällissodasta kuolleista kymmenistä tuhansista lapsia ja naisia oli suuri osa.

D = Donald

X = Xi

V = Vladimir

Aamun kuva (-aLii 15.5.-18) kertoo, kuinka jo vuosikymmenten ajan samoista sipuleista nousee kevät kevän jälkeen  uusi kukinto – ”minä itte, pappilan keltainen narsissi”