Päänalunen

Sama sää kuin Kultarannassa, +10C ja käki(kin) kukkuu. Lehti on jo tukevasti puussa, mutta tunnin myöhässä postilaatikolla.

Viikkosiivouksen yhteydessä vaihdamme lakanat. Nyt on tyynynpäälliseksi ilmestynyt savolaista viisautta, jossa kait tärkein viesti on integraatio.

Integraatio tarkoittaa, että toisaalla tehdyt asiat sopivat yhtäällä tehtyjen asioiden kanssa niin ajallisesti kuin tarkoituksellisestikin.

Uni ja lepo esimerkiksi.

Kun maassa rakennetaan Kiinan vientiä, ymmärrän yskän. Jos Kiinaan viedään urheilurakentamista, sen on osuttava yhteen kotikunnan urheilurakentamisen kanssa ja jos yrityselämässä tehdään tulosta yhteisen aatteen voimistamana, se on siedettävä myös muussa uskonelämässä.

Tekeillä olevassa SoTe- ja maakuntauudistuksessa on kaksi osapuolta: valtio ja valtio maakuntiin jaettuna.

Mutta siitä puuttuu yksi osapuoli: 300 kuntaa ja niiden erilaiset kuntayhtymät.

Näin integraatio jää syntymättä ja pelin ottaa haltuun valtion integraatio-osapuolena ketterin: ”Nopeet syö hitaat”. Aika moni yrittää nyt olla nopee.

”Integroitu järjestelmä on avoin yhteistyöhön ja tiedonvaihtoon toisten integroitujen järjestelmien kanssa. Kateus ei kuulu integraatioon, jatkuva oppiminen ja naapurin auttaminen kuuluvat”.

Kuvassa tyynynpäällinen: hyvin nukutti, kiitos kysymästä