Beck´n viimeinen päivä

Sää ei muutu, mutta valo lisääntyy. +/- 2C. Lehteä noutaessa sinitiainen naapurin ruusunmarjapensaassa jatkaa siitä mihin se illalla jätti: reviiri ja puoliso. Olen nimennyt sen Lonkero-Tintiksi.

Pidän dekkareista. En luettuna, Christie´a lukuunottamatta, mutta ne luin poikasena.

Televisiosta katsottuna Middsummer, Wallander ja Beck sopivat, Der Alte juuri ja juuri menee, mutta saksalaisten tekemä, amerikkalaisen naisen dekkareihin perustuva Venetsia-tarinasto tympi kuvaruurulla alusta alkaen.

Kun Beck´lta katosi pari (Gunvold) siksi, että hän siviilissä jäi kiinni kansankodissa huumeista, oli koko sarja jo alamäessä. Sitä ei pelasta suomalais-sivuosa eikä norjalais-pari.

Mutta yksi siinä on hyvää, oranssinväristen suojalasien naapurin fiktiossa. Tarinassa leikitään somasti iän kanssa. Vanhat ja nuoret saavat ison roolin. Tai no: vanhuus ja nuoruus.

Tuoreinta puolitoistatuntista katsoessa tuli mieleeni yksi outo ja varmasti väärällä hollilla oleva asia.

Maailmassa presidentit ja diktaattorit jatkavat työssä loputtomiin, Elisabeth ja Victoria eivät edes kulumalla katoa valtaistuimiltaan, mutta piispat laitetaan eläkkeelle viimeistään 68-vuotiaina.

Everstit joutuvat siirtymään evp-kenraalien kenkiä kiillottamaan valtionyhtiöiden johtokuntien tampuureihin 60 iässä.

Mikä vika siinä on, että Mannerheim johti Suomen taistelua yli 70-vuotiaana?

Käytännön elämässä asia ei hirveitä merkitse. Aina kun tapaan yli 65-vuotiaan, hänellä on yksi kysymys yli muiden.

Taitettu indeksi. Ihan sama, herra, narri vai tb:n paarin viisas. Kärppien tai RoPS:n kannattaja.

Kun Putin ja Niinistö keskustelevat puhelimessa tai Trump tapaa Merkelia 2 vuotta vanhemman naisen aviomiehen, mitähän he keskenään vertailevat?

Mielestäni olisi parempi, että piispat toimittaisivat primus inter pares – virkojaan niin pitkään kuin ovat älyissään ja hiukan pidempäänkin. Sama tietenkin koskee heidän everstejään (kirkkoherrat ja rovastit).

Kuten pitkään seurassani viihtynyt vieraani tässä Arktisessa puskurikapasiteetissa tietää, minulla on tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin työpäivä ja maanantaina täytän ja tyhjennän astianpesukonetta 71 1/2 – vuotiaan someraivolla.

Aamun kuva (-aLii- 14.2.-18): Seulaksi ammutun muistolle