Il Capitale Unamo – Kapitaatio

-3C, kylmää sielua kylmää.

Katsoimme illalla saunan jälkeen YLE:n Teemakanavalta italialaisen nerokkaasti käsikirjoitetun elokuvan Berlusconin maailmasta. Siis pohjois-Italiasta (Forza!)

Samaan aikaan seuraan hallituksen SoTe-”tyttöjen” harteille lasketun painavan viitan alta kuuluvaa vaikerointia.

Mitä tarkoittaa, että ”RAHA SEURAA POTILASTA”? Kapitaatio.

Sekä Paolo Virzin trillerissä että Sipilä-Orpo-kapitaasiossa kyse on saman rahan ja siihen liittyvä ahneuden (kts Machiavelli: Ruhtinas, Firenze 1532) määrättömästä vallasta ja vaikutuksesta.

Ihmisen arvo hänen kulloisenakin elin- tai kuolinhetkenään on laskettavissa ja sillä käydään aivan aikuisen oikeasti kauppaa.

Häneltä ei kysytä.

Suomen Helsinginniemen kallioissa löytyy helvetinkone, jossa me olemme laskettuina ja delfatoituna jokaisena hetkenä, reaaliajassa.

Ostan Osulasta askin pikkusikareita. Maksan vihreällä kortilla. Askin hinta ja vaikutus minuun, hoitoni hintaan ja ympäristööni voidaan lisätä Senaatintorin alla olevan algoritmi-hirviön softaan.

Se vähentää arvoani, mutta toisaalta lisää sitä.

Tätä Suomessa korkein päättävä elin parhaillaan miettii, että paljonko.

Ei sitä, että miksi. Se aika meni jo.

Teeman elokuva Ahneuden hinta on nähtävissä kuukauden ajan YLE-Areenalta. Verovaroin jo ennalta kaikille suomalaisille ostettuna (500 M€/vuosi)

Jos minä olisin Suomen eduskunnan luottamusta nauttivan kabinetin SoTe-Tyttö, katsoisin nyt tuon elokuvan.

Kyllä ne Ilmarisessa, Kunnallisessa Eläkevakuutuksessa ja Wahroosin Bron älykössä ( = älykännykkä) katsovat sille sisällön ja suunnan, mutta elokuvaa katsellessa voisi päästä arvioimaan myös laadun.

Juhana Vartiaisen kapitaatioarvo on aika lailla edullisempi osto- ja myyntikaupassa kuin minun.
Juhana toisaalta, toisin kuin minä, valitsee puolueensa vaihdellen sen mukaan, mikä on hänestä edullisempaa ja toisaalta harrastaa ahkerasti hyviä elämäntapoja.
Hiljattain hän käveli jonkin päivän ajan Macronin Ranskaa kohden Santiago di Compostellaa (ESP) ja raportoi retkestään SoMe:ssa valokuvien kera.
Miljoonat, jopa kymmenet miljoonat muutkin tekevät sen.

Suojelkoon katolisen kirkon ”liki” pyhimys, Kristoforos, ”Jeesuslapsen kantaja”, meidän vaellustamme. Vaeltajien pyhimys.

Pyhän kapitaation veljes- ja sisarus-kuntaa, jonka taivaanrannassa siintää palava pensas.

Ahneuden hinta – Il Capitale Umano

Aamun kuvassa (-aLii- 12.4.-18) oivalluksen valo kuvastuu hankikannon pintaan – pian sitä ei ole
(siis hankikantoa)
*
Käsite ”SoTe-tytöt” tuli korviini hiljattaisella pääkaupungin retkelläni. Sen esitti hallituspuolueen suht vaikutusvaltainen taho hyvin meikattuna, korvakorut kilisten.