Kauhean tyhmä mies

Seittemän kylmää, lisää lunta odotellaan – Arktikum ja Lootinpetäjä, Rovaniemen ikiaikaiset tulvamerkit, ovat pian tulvaveden piirittäminä tai hukkuttamina.

Houkuttelin vaimoni elokuvaan, jossa kerrottiin niin tyhmästä miehestä, ettei hän osannut täyttää edes asianpesukonetta oikein.

Elokuva on tanskalainen, mutta se ei kilpaile Ugandan kansalliselokuvan (Musta Pantteri, Mogadishu 2018) kanssa kansansuosiosta.

Elokuvan (siis tämä Kauhea Nainen) naispääosaa näyttelee tyhmän miehen äiti, mutta hänen miniässään, siis tyhmän miehen vaimossa, oli pelottavan paljon samoja piirteitä kuin työn ulkopuolisessa maailmassa kohtaamissani naisissa, jotka eivät ole perheenjäseniäni.
Voisi luetella heti kahden käden sormin.

Suosittelen lämpimästi jokaista kynnelle kykenevää nyt elokuviin katsomaan Mustaa pantteria (MP, musiikki Ludwig Göransson), ei Harmaata Puumaa.

Lisäksi, hyvät miehet.
Opeteltaa täyttämään tiskikone oikein.
Ennenkuin se on liian myöhäistä.

Se, ettei MP ole vielä suosittu elokuvateattereissa Suomessa, ei haittaa. Hyvää pantteria kannattaa odottaa ja huonon puuman saa pyytämättäkin.
(Ensi ilta 16.2.-18, ajattelin tänä iltana klo 20:00 näytökseen mennä)

Aamun kuva (-aLii- 12.3.-18): Harmaa Puuma ja Musta Pantteri, sovussa

*

Aamun motto:
Aurinkokunnassamme saattaa piileskellä jättimäinen planeetta – yhä useampi tutkija uskoo siihen, mutta miksi mystistä kiertolaista ei voi nähdä?