… – – – … Send Our Savior

Parahultaista säätä pitelee, -7C. Erottajan Esson aamupuurolla lumitraktorin kuljettaja-yrittäjän hymy ulottuu korvasta korvaan: ensi torstaihin mennessä Rovaniemelle sataa 45 cm uutta, valkoista lunta!

Teho- ja sydänangio-osastoille lupeissa korkeapainetta, hautaustoimistoille tuloksentekoviikkoja, rescue-autot ja -helikopterit työskentelevät korkeapaineella ja lumivyöryvaroitukset halkovat ilmaa.

Lappi on jälleen pelastettu. Anne Berner, Esko Aho ja Paavo Lipponen sen tekivät.

Lappi ja Länsi-Pohja eivät vielä ole pelastettuja, koska Juha Sipilä ei vielä ole sitä tehnyt. Mehiläinen pörrää, Coronaria valmistautuu.

Onneksi nuo Pelkosenniemen pelastajat ovat syntyneet Lapissa.

Lipponen Nuuskakairassa, Aho Räyringissä ja Berner…no, ei yksi Sveitsin pääsky kesää tee, Suomen tuntemattomammassa Stadissa JFK:n murhan jälkeen syntynyt. Rovaniemi on se tunnetumpi Stadi.

Sipilän juuret ovat Hailuodossa, Isovihan aikaan viimeiseen mieheen tapetussa, ja syntymäpaikka Puolangalla, joka on kuntana tuhonnut sekä Pohjois-Suomen että Kainuun yhtenäisyyden.

Lapin pelastamisella tarkoitan maakuntauudistuksen yhteydessä havaittua miljoonaluokan vajetta keskenään riitelevän maakunnan vuosirahoituksessa, jota edellä nimetyt henkilöt nyt avittavat 3 000 000 000 €:n rautatiehankkeella Rova- ja Kirkkoniemien välille. Topparoikat, jalalle vie!

Lapissa asuu 180 000 ihmistä ja täällä poikkeaa vuosittain eräiden laskelmien mukaan 2 000 000: yli kymmenkertainen määrä.

Jos kuulette korvissanne otsikon piipityksen – lyhy-lyhy-lyhyt pitkä-pitkä-pitkä lyhyt-lyhyt-lyhyt soittakaa sille toiselle Räyringin miehelle (Raimo Sailas). Hänellä on tapana käydä ajoittain meitä pelastamassa.

S.O.S. tarkoittaa ”Send Our Savior”, lähettäkää pelastajamme

Aamun kuva (-aLii- 9.3.-18) kertoo, kuinka kaunista lappilaisen tai hänen vieraansa pelastaminen saattaakin olla.

”Vaan oisinpa uljas kotka, niin lähtisin lentohon”