Kuinka nukkua yönsä hyvin

Vajaa kymmenen kylmää, etelään tunturista tulevat tiet ovat jo eilen olleet täynnä Lappiinsa pettyneitä lappilaisia hiihtolomalaisia.

Silmiin osui eilen A-Talk, jossa pohdittiin 1958 valmistuneen elokuvan ”Terroria Texasista” (Yle-Teema, 1958) viestiä.

Elokuvassa kaupungin alueelta on löytynyt öljyä, jonka takia toisinajattelijoita (meksikolaiset, ruotsalaiset) italialaisen mafiapomon johdolla on alettu tappaa.

Paikalle saapuu valaanpyynnissä kunnostautunut skandi, joka laittaa henkensä kaupalla koko Texasin järjestykseen.
Käsikirjoitus, ohjaus ja näyttelijätyö on kopioitu suoraan Jouko Turkan Seitsemästä veljeksestä ja Teatterikorkeakoulusta.
Mafiapomo ja meksikaani tosin kuolevat, mutta tarina ei kerro, jäikö skandi henkiin.

Ehkä jäi, ehkä ei.

Elokuvan ohjasi ja siinä näytteli niitä, joita 1950-luvulla sen ajan Trumpin ja hollolalaisten ministerien toimesta vainottiin kommunisteina.

Siis sellaisina, jotka eivät millään olisi antaneet yksityisen elinkeinoelämän alkaa tuottaa väestön tärkeimpiä turvatakuita (syntymä, uskonto, koulu, perhe, sairaudet, hautaan siunaaminen).

Elokuvan päätyttyä ja A-Talk-tuotannon lähdettyä seitosen ratikalla koteihinsa silmiin sattui vielä ensi maanantaina ilmestyvän lehden digi-versiosta mielenkiintoinen uutinen.

Jos haluat nukkua yösi hyvin, tee illalla itsellesi viimeiseksi ”to do”-lista niistä asioista, mihin tulevana päivänä pitää ehtiä.

Jos haluat nukkua yösi huonosti, tee illalla itsellesi viimeiseksi ”I did it”-lista niistä asioista, mitä kuluneena päivänä olet ehtinyt.

Klyyvari edellä huomiseen ja syvä, hyväätekevä uni on Sinun?

Kokeilin.

Nukuin poikkeuksellisen hyvin.

Aamun kuvassa ”to do”- ja uni-päiväkirjani

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kuinka nukkua yönsä hyvin

  1. Illalla voi viimeiseksi käydä läpi mielessä päivällä sattunutta päinvastaisessa järjestyksessä kuin se on tapahtunut, illasta kohti aamua. Näin saa puretuksi asiat. Onko muuten totta, että blogissa edetään tarkoituksella kuun- ja vuodenkierron mukaan, välillä ahdistusta lisäten ja välillä vapautta?

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.