Takinkääntö ja Inversio

Sää jäädyttää ajatuksia. 3810. kerran.
1968 ennen lääketieteellisen kemian tenttiä vielä tehokkaammin. Silloin oli Helsingin Bulevardilla -42C, vaikka Suomenlahti ei vielä ollut jäässä. Raitiovaunu 6 kulki Siltavuorenpenkereelle, tenttipaikalle, mutta sporan ovet eivät avautuneet, joten piti kävellä kokeeseen, jos halusi lääkäriksi.
Neljä kilometriä.
Sodankylässä 29.1.-99 kaikki 14 potilasta ilmestyivät vastaanotolle, niin myös muuan Fiat-kuski-kallonkutistaja Rovaniemeltä: -54C😳

Jos nyt Lapin Kansan etelän metialle irvaileva sää-pääkirjoittaja joutuisi kävelemään Lapin -25C:ssa 4 km, jäisi ”lehden kanta” ilmestymättä.
I quess.
Aamukone etelän pakkasiin lähtee ajallaan.

Politiikkaan läksin 1984 päättämään. Siitä pitäen olen pitänyt sen jäsenkirjan, joka silloin juhlallisesti luovutettiin minulle Pistossa.

Olen matkalla kohdannut useita, joita oma puoluevalinta on alkanut kaduttaa. Kun tunnen heitä läheltäkin, en arvoa takinkäännöille tai kääntäjille ole oppinut antamaan.
Avioero on helpompi ja reilumpi nakki.

On asioita, joissa en liki 30 vuoden aikana ole antanut piiruakaan periksi. Jotkin niistä ovat puolueen kannan vastaisia, mutta niin vain olen saanut niitä ajaa – hevosista puhua ja niillä ajaa.

Mutta tämä sää.
Kun on inversio, onkin ylhäällä lämmintä, kun laaksoissa palelee.
Sellaista se on.
Politiikassakin.

Aamun kuva: naapurin seinällemme kutoma röijy, ”haurautta”

2 kommenttia artikkeliin ”Takinkääntö ja Inversio

  1. Kumpi tärkeämpi: sisäinen ääni eli omatunto, vai puolueohjelma?

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.