Kuukin on taas kuumempi

Säätieteiljöitä ja heidän komeljanttareitaan (mediatalojen uutispäälliköt) harmittaa, kun ”tuuli kääntyikin”.
Ei tullut viikkoja kauhisteltuja tulipalopakkasia Putinin Siperiasta, tuli vain pehmoisen lämpöisiä pandakarhuja Xi´n Kiinasta tuhoamaan Ähtärin kuntatalous. -17.1C.
Bulevardilla marraskuussa 1968 -42C (Kutosen spora kulki, mutta sen ovet eivät auenneet joten piti kävellä 4 kilsaa Pitkän sillan juureen tenttimään lääkekemiaa – niitä tenttejä ei näet jätetty väliin, ei!!).

YLE-aamun kolumnisti on tähtitieteilijä, joka väitti eilen aamulla puhuvansa totta kertoessaan että Mars kiertää liki elliptististä rataansa auringon ympäri. Varmaan hän tarkoitti olla vilpitön.

Mutta hän ei ole lukenut Burroughs´a. Edgar näet kertoi, että Tarzan ja Marsin punaiset kanavat ovat totta ja siinä ei suomalainen älykkö ole kummoinen vastapuoli.
Mielikuva hallinnoi. Sillä saa Suomen TP-vaaleissa ääniä, ei ellipseillä.

Kannattaa muuten muistaa, että Burroughs´ia on kaksi eikä niitä kannata sekoittaa toisiinsa. Edgar Rice on se, joka tietää. William S. ”tietää”.

Niin, asiaan.

Heräsin terveyskelloni käskystä 30 minsaa etuaikaan. Kello oli jostain kuullut, että kuu tänään ja huomenna on taas suurimmillaan.

Mutta voi myös olla, että kello on saanut pilvestä (cloud) saman tiedon kuin minä sain eilen.

Sen mukaan ihmisen syvä uni, joka sijoittuu yön keskipaikkeille, on vaikutuksille altis. Siihen voidaa suunnata ns sinistä musiikkia paikallisesti ja ajallisesti täsmällisesti ja näin parantaa ihmisen muistia, oppimiskykyä, mielialaa, virkeyttä ja keskittymiskykyä.

Värkki, jolla tuo voidaan toimittaa, on tavallisten musiikkikuulokkeiden näköinen, joskin vielä hivenen kalliimpi. Saatavissa sekä mustana että valkoisena.

Puhunko höpöjä vai onko skitsofreniaan, alzheimerin tautiin, parkinsonismiin, ADD:een, OCD:en, BiPo:een ja ADHD:en nyt tulossa dramaattinen parantamis- tai lievittämis-keino. Sellainen, joka auttaisi Kata Kärkkäistäkin.

Jos oikein arvaan – enhän ole Radion Ykkösaamun kolumnisti Enqvist – tietoni ovat sinne päin.
Enemmän kuin Tarzan tai Marsin punaiset kanavat ja ihana prinsessa. John Carterin pelastama, muistattehan?

Aamun kuva (-aLii-) ei ole syväunistimulaattorista, vaikka itse asiassa se sitä on, tai ainakin lapsuudessani oli.

*

Kari Enqvistin kolumni

https://areena.yle.fi/1-4370315