Linjalirattaat

Ei enää ihan niin kylmä, luntakin tuli koiranpissa- ja kakka-maisemia ”puhdistamaan”. 3cm uutta pakkaslunta, kolme viimeksi kuollutta esson-kahvion väärtiä on tänä keväänä kuollut kolan varteen. -10C.

Jostain syystä luonnonluomat (kettu, jänis, ahma, susi, karhu & Co) eivät pissi eivätkä kaki pihaamme, mutta nämä ihmisen luomat lennut sen kyllä talutushihnansa päässä kuristelevina tekevät.

Kun valmistuin lääkärikelpoiseksi eli lääketieteen kandidaatiksi, lääkärit maassamme tekivät työtään Utsjoelta Hankoniemelle havaitsemani mukaan ihan tolkun tohtorien tavoin.

Nyt, kun olen valmistautumassa lääkärin urani maalinauhan katkaisuun, koko se professio on tuhottu lähes viimeiseen naiseen ja mieheen.

Tuholaiset ovat pelastautuneet, totta kai.

Yksi valittiin eilen eduskunnan puhemieheksi, terveystieteen tohtoriksi. Toinen viisastelee Päijäthämeeläisestä Lahden kaupungin ja alueen sairaanhoitopiirin tuhoojakunnastaan käsin.

Suomen lääkäreiden, terveyssisarten ja sairaanhoitajattarien sodat käynyt ikäpolvi saatiin 1972 vielä taipumaan kansanterveyslakiin, mutta tähän sote- ja maakunta-uudistukseen se porukka ei enää taivu.

Se taittui jo.

He ovat kumpujen alla, kumpujen yössä: pekkapeltoset, aarnehaataset, yrjönäsit.

SoTe- ja maakuntauudistus-suunnitelma oli melkoisen valmis ja hyvä silloin, kun Jyrki Katainen, mielisairaanhoitajan poika Pöljältä, muutti Brysseliin komissaariksi.

100 kuntaa ja viisi sairaalaa, sellainen kuin Tanskassakin.
Tosin Tanskalla ja Suomella on pari isoa eroa: Tanskassa ammattilaiset rakentavat tietoverkon, parlamentti käyttää valtaa (2007 DK-SoTe-, maakunta- ja kuntauudistus).
Suomessa näin ei ole, tälläkään kertaa.

Mutta sitten tulivat nämä lääkäreitä vihaavat ja TEHYlle palkkioita ääniä vastaan maksamaan tottuneet politrukit.

Kerronko nimet vai riittääkö, että kerron kotikunnat? Hollolan rykmentti, Pohjanmaan perusemäntä, en paremmin sano.

Kun TEHY 2007 piti lakkoaan, se pelastettiin Suomen kansantalous tuhoamalla kunnialliseen maaliin, kauniaislaisen arkkiatrin avittaessa. Siitä lamasta selviytyminen ei vieläkään ole saletissa.

Kun se TEHY nyt taas lakkoilee ja vetää lääkärit ja lääkintävahtimestarit mukanaan pois sairaan kansan käytöstä, on taas tarkoituksena jakkupukuisten johdolla ehkä jopa tuhota Suomen kansanstalous ja -terveys.

Jälkimmäisen tosin tuhosi laillaan aikanaan puskalainen suola- ja rasva-asioihin kompastunut Kansanterveyslaitos, jota onneksi ei enää ole.

Eikä tupakoivia nuoria. Ne polttavat jointteja ja se on ihan eri juttu.

Viimeisen viiden vuoden aikana jokainen osaava ja järkevä lääkäri, iästä riippumatta, on savustettu ulos suunnittelutyöstä, jotta tämä maakunta- ja sosiaali- ja terveysuudistus-härdelli saataisiin valmiiksi. Tunnen henkilökohtaisesti nuo lääkärit – yksi on hakemassa Helsingin yliopiston rehtorin virkaa.

En arvioi sitä, saadaanko SoTe- ja maakuntauudistus valmiiksi vaiko ei.

Mutta sen osaan arvioida, että pääministerimme, asetehtaansa Ameriikkaan myyneen hailuotolaisen sanonta kannattaa pistää korvan taa odottamaan vastaista käyttöä:

”Pitäkää tunkkinne”.

Aamun kuva: ”Suomen sota”…vai oliko se SoTe…

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Linjalirattaat

 1. ”Koko nimi: Katainen, Jyrki Tapani
  Syntymäaika- ja paikka: 14.10.1971 Siilinjärvi
  Koulutus: ylioppilas 1990, yhteiskuntatieteiden maisteri 1998
  Työura / Elämänkertatietoja: Kansallisen sivistysliiton koulutussuunnittelija ja kouluttaja 1998
  opettajan sijaisuuksia, koulutusprojekteja 1998
  Vanhemmat: lentokonemekaanikko (eläkkeellä) Yrjö Katainen, johdon sihteeri (eläkkeellä) Marja Katainen (e. Kinnunen”

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.