Median sosiaalinen vastuu

-8.8C, tuuli Kirkonjyrhämällä ei ole hetkeksikään tyyntynyt ja eräällä suljetulla sivustolla käydään kipakkaa taistoa ilmastonmuutoksesta.
YLE1:n väliaikalintu tällä viikolla on koskikara. Tuossa linnussa tiivistyy paljon sellaista, mitä kutsun luontosuhteekseni. Musta-valkoinen.

Tuon suljetun sivun inttämisessä kyseessä ei ole englanninkielinen keskustelu, mutta keskustelijat kuuluvat ammattikuntaan, johon Suomen väestö luottaa aika lailla enemmän kuin toimittajiin, poliitikkoihin tai konsultteihin. Vain poliiseihin kansa luottaa enemmän.

Pieni menninkäinen printterini päällä kyselee, miksi en enää raportoi aamukoneen lähtöajasta (sillä pääsee Vantaalla vaihtaen muuhun Eurooppaan). Vastaan: Minua ei kiinnosta vähääkään, kuka Lapista lähtee ajoissa. Mie en enää näet lähde.

Suomessa keskustellaan aika vaisusti tammisunnuntain vaaleista. Jopa median merkittävimmät soihdunnäyttäjät huolehtivat enää äänestysprosentista. Huolen raja on eduskuntavaalien aktiivisuus, 69.9%.

Monta muutakin huolen aihetta on printti- ja digi-verkoissa.

En itse ole kovin huolissani tänään oikein mistään ja raivoissanikin vain niin vähän, etten tänään päivitä enempiä.
En ilmastosta, en rattijuopoista enkä median kyvystä kantaa sosiaalista vastuuta.
Sosiaalisessa mediassa sentään otsikko (sosiaalinen) on sinne päin.

Sadetta pitelee, kirjoittaa ystäni Panamasta: kolmessa päivässä Suomen vuoden sademäärä.

Aamun kuva: (-aLii- 3.10.17): ”Minne ne oikein vievät meitä”

Liite:

Helsingin Sanomien USA:n kirjeenvaihtaja, Trump-lippis päässään Stillerin vieraana poikennut vastuullinen vaikuttaja on viimein löytänyt uutisen.
Se kulkee otsikolla TIKARI (dagger):

Washington, HS Saska Saarikoski

Lauri Markkanen nousi taas esiin ratkaisuhetkillä, kun Chicago kaatoi kotonaan Miami Heatin koriluvuin 119–111 maanantaina. Kun peliä oli jäljellä vähän yli minuutti ja Chicago johti viidellä pisteellä, Markkanen upotti kaaren päältä kolmosen (dagger).

*

PS (09:00): Sen verran tuuli hellittää ja ilma kylmenee, että punatulkku ja varis ovat saapuneet ääneen ihmettelemään, kuinka aamun printti-lehtiä ei vieläkään laatikkoon ole saapunu. ”Ei haittaa”, vastaa linnuille.