72. uusivuosi, 11. APK-vuosi

Liki -3C, jätän Erottajan kaurapuuron väliin.

Uudenvuoden aattona en kokenut mitään hyvää, mutta en myöskään hirveän pahaa.

Kaupungintalon vastaanotolla muuan 1.6-metrinen rähjäsi taidehistorioitsija-ystävälleni kuin rantapiru, koska hän piti ystävääni sosialistina.

Sellaiset on tämän räyhä-naisen (60v+) mielestä ammuttava välittömästi, ei vasta aamunkoitteessa. Pohjantähden ruustinna, en paremmin sano.

Taustalla kaikui saamelaislähtöisen poliitikon nykyhallituksen aktivismia ylistävä puhe, johon ei sisältynyt uudenvuoden toivotusta kansalaisille sen paremmin på svenska kuin saameksikaan.

Vain lingua franca kelpasi, mutta se toki oli kauniisti pronaunced.
Kait tuo ennustaa kevätvaaleja 2018?

Vuosi ei siis ala riemuhuutojen, mutta ei raivonkaan merkeissä.

Liitän oheen kuvan (-aLii- 1.1.-18 00:07), jossa kerrotaan, että paljon, paljon sisäilmanongelmia vaarallisemmalla tavalla kotikuntani koettelee kansalaistensa autoimmuunijärjestelmää ja hengitysteitä joka uusivuosi klo 00:00 – 00:08, 60 000€+.

Kauniiksi lopuksi katkelma maan parhaaksi palkitun (syystä kyllä) kirkkonummelaisen blogistin, merkittävän Lapin ystävän runosta uudelle vuodelle 2018 (kemppinen.blogspot.com):

Viettelevä katu.
Lukemani satu
kyllä karkaisee,
kun peikko parkaisee.
Tulvillansa lunta
Nyt on valtakunta
ja haavekuva
peilautuva
on
muuttumaton.

Niin hyviä kuin pahoja,
niin arpoja kuin rahoja
kivetty maa saa
kannattaa.

*

TP Sauli Niinistön uudenvuoden puhe (tai niinkuin se ruudussa kirjoitettiin ”uuden vuoden puhe”) oli hyvä, tasapainoinen ja sävykäs.
Samma på svenska.

Giitu!