Kivi kengässä, tikku sormessa

Takan pankolla termomeetteri eilisen lämmityksen jäljiltä näyttää +26,9C. On se vain, hyvä takkamestari, on, Kaukosesta. Vuosi sitten teki ja vieläkin näin lämmin. Ulkona -15,2C ja Lapin Kansan pääkirjoittaja ei vain saata tulla järkiinsä Sitting Bull – ongelmansa kanssa. Kaiken maailman Tex Willerit ne saavatkin mellastaa painomusteen maassa. Sancho Pancho sille, en paremmin sano, kenraali Custer, Utahin kansallispuistot Trumpin saksalaisessa otteessa.

Maailmaa kaataa nyt pari pientä ryhmää. Toinen on pohjois-irlantilainen ”Siniset”, jotka ovat päättäneet jumalakuvastaan joskus Lutherin ja Melanchthonin aikoihin. Toinen jääköön maininnatta, koska se toimii vain minun ajatuksissani ikäänkuin mittatikkuna halla-aholaisuudelle ja muutamalle muulle Töölöntorin huomiselle valloittajalle.

Media tarvitsee täkynsä ja mikään ei ole helpompaa kuin etsiä se kivenä kengästä tai tikkuna sormesta. Näin nämä petterit saavat myllynsä pyörimään ja ”kirjeitä myllystäni” on muidenkin kuin Urho Kekkos – vainaan ulottuvilla. m on vaihdettavissa p.

Jokin rauhaisa miete?

No joo: serkkuni ei tunnistanut minua 1950-luvun alkupuolen kuvasta eilisessä postauksessani. Ei ihme, olenhan kerrankin sekä pienin että taimmaisin. Ei ole sen jälkeen ollut tapana.

Aamun kuva (-aLii-  16.10.2016): yritys risteyttää pitsinherkkää alkuperäiskansan itsetuntemuksen akkunaa ja tulenpolttavaa, eskelisentuoman takalistoa lämmittävää siirtomaa-ajattelua: ”kakilla, ka killa se syttyy