Lapsi on meille syntynyt

14,9C pakkasta, tyyntä. Tukan pörröstä eli pitkästä unesta johtuen en aamukonetta ehtinyt vahtia. (Itse asiassa se kulki ylitse vasta kuuden uutisten aikaan).

23 vuotta sitten, 3.11. syntyi perheeseemme kuopus.

Se saa mielen herkäksi, kun näitä vielä syntyy, lapsia ”Hirvhalle”. Vähemmän kuin ennen, mutta ehkä nämä ovat parempia ja pitkäikäisempiä.

Pysyy tasapaino sapiens-lajin ja muun luomakunnan välillä, win-win.

Onnea kuitenkin niille, jotka nyt tekevät esikoiselleen elämän auratietä!

Toinen asia on, että vertailin eilen some:ssa Kataloniaa ja Kittilää toisiinsa ja näin vertailussani enemmän samankaltaisuuksia kuin erilaisuuksia.

Suututin katatonia-friikin evp kapteenin, mutta se on hyvä, että Jääräpää ja minä saimme jäädä kannallemme.

Vahvasti yritysmaailman menestyksestä riippuva Tunturi-Lapin seutukunta ja vahvasti yritysmaailman menestyksestä riippuva Koillis-Espanjan maakunta joko ovat tai eivät ole kriiseissään julkisen tuen tai sen puuttumisen kohteita/tarpeessa. Valtakuntia tai sellaisten osia. Yhdessä tai erikseen.

Tässä tapauksessa kapteeni katsoi horisonttihin, etsi viholliset läheltä (Särestöniemi, Palosaari) ja ystävät kaukaa (Picasso, Puigdemont).

KiPa vastaan FC Barca?

Kaksi blogini ensimmäistä teemaa liittyivät politiikkaan. Koska heräsin vähän myöhään ja huomaan Chelsean ottaneen pataan Roomassa, olen tietenkin vähän huonolla mielellä.

Chelsean tunnuslaulun sävel kun on sama kuin Helsingin Jalkapallo Klubin. Rovaniemen Pallo Seura taasen voitti tuon HJK:n tänä kautena vieraissa kahdesti.

No joo, Rovaniemi alkaa ärrällä ja Rooma myös.

Elikkä, Mikko Kärnä: kyllä Kittilän asema Lapin vöyreimpänä kuntana on vähän sama kuin Barcelonan asema La Ligassa. Madrid häviää El Clásicon, toistuvasti, 1902 alkaen.

Siinä syy siihen, että Kittilässä sovelletaan Lex Kittilää ja maakunnan pääkaupungin johtavaa politiikkoa voi onnitella!

Gëzuar! Liisa

*

Aamun kuva (-aLii- 8.10. -17, Venetsia) vertaa toisiinsa Levin MC-rinteen säilö-lunta ja Itä-Afrikan  sukulaisiamme (98% sama DNA): vertaus ei onnu.