Ellos Deatnu

Sää ei näytä muuttuvan eikä aamukone Eurooppaan myöhästelevän, +6C.

Isoja muutoksia ennustaa media, joka ei ole juuri perehtynyt. Se miettii jihadisteja, vaikka kapinoita on omastakin takaa. FC Barcelona, Baskit ja Nuorgamin saari Tenojoessa.

Maanosassamme on kaksi alkuperäiskansaa, intiaanit ja eskimot. Tai tarkemmin: baskit ja saamelaiset.

Kun Kolumbus 1490-luvulla meni katselemaan pyörremyrskyjen (Maria, muistattehan vielä?) tuhoa Länsi-Intiaan, hän vielä ei tiennyt tuovansa Eurooppaan tuhoa, joka lopulta tappoi Eino Leinon ah niin turhaan ja ah niin varhain: kuppa. Samalla hän toi nyky-THL:n kavahdettavaksi tupakan, joka kauhistutti Hitleriä, mutta ei Churchilia. Vain toinen voitti.

Se, mikä tässä median historiattomuudessa mietityttää, että vain yksi julkinen henkilö nimeää suosikkikirjakseen ”Kohtalottomuus”-kirjan, jonka kirjoittaja kuitenkin voitti nobelin kirjallisuuspalkinnon, jota Saksa vieläkään ei ymmärrä, vaan äänestää nämä natsit uudelleen valtaan, jota en enää, toivottavasti, ole katsomassa.

Kaakosta tulevat muslimit laitetaan piikkilanka-aitojen taakse tai keskitysleireihin, joita Lapissakin oli vain joku kymmenen vuotta sitten suorastaan satoja. Kuolleisuus 60%++.

Baskit olivat hyvin rauhallinen, vuoriensa laaksojen suojassa elävä tammeen uskova kansa, jotka pyysivät valaita ja rakensivat laivoja jo pitkään ennen Kolumbuksen matkoja – baskien tekemillä laivoilla – hakemaan kultaa, tupakkaa ja kuppa-spirogeettoja Eino Leinojen kuolemaksi.

Nyt on Bolivia, ensimmäisenä kehittyvän maailman maana, onnistunut voittamaan korruption, mutta Venezuelalta, Kuubalta, Perulta, Brasilialta ja Kolumbialta tämä ei ole onnistunut.

Geenitutkimukset ovat osoittaneet, että ILO169:n torjunut natiivien Lappi (kaikkien  7 kansanedustajan suloisella yksimielisyydellä) on samalla valaanpyynnin ja laivanrakennuksen taidolla ja DNA:lla varustettu kulttuuri kuin Baskimaa.

Sehän selätti Espanjan, joka nyt joutuu pelkäämään seuraavan maakuntansa menettämistä (se FC Barcelona).

Minulle jää vain yksi, aika raaka suositus.

Harari-niminen, 1975 syntynyt ja Oxfordissa oppiarvonsa ansainnut Jerusalemin hebrealalaisen yliopiston historian professori on kirjoittanut jatko-osan kirjaansa ”Sapiens Ihmisen lyhyt historia”. Sen jatko-osan nimi on ”Homo Deus, ihmisen lyhyt tulevaisuus”.

Turha minun kai on tätä saarnata? Joku päivä sitten kuvitin blogini ”mekolla”, saamelaisen Näkkälän juhlapuvulla. Tällä kertaa kuva on hänen – ja minun – jalkinepari, nutukkaat.

Heinäkengät.

Toivon hartaasti, että nuo kengät vielä ehtivät saada tehdyksi sen, mitä minä en 1.10. 1984 alkaneella päättäjän urallani ole onnistunut tekemään.

Pelastamaan sen, mitä pelastettavissa on.

Jos jotain on.

Se on minun testamenttini. täydessä ymmärryksessä laadittu ja muiden toimeenpantava.

Ellos Deatnu