Mirror Travel

29.6.-29.7., sarjamme viides yritys peilata sielujamme maailmamme peileihin on koettuna sekä omissa sieluissamme että Teidän, hyvät vieraani APK:ssa, käytössänne.

Kuudessa vuodessa kolme ihmistä liikkui autossa liki 400 matkatunnissa noin 40000km, laivalla lisäksi viidesti edestakaisin Saksan Travemündeen ja sieltä ”mantereen syövereihin”.

Koska dieselautot ovat joutumassa lahtipenkkiin (pienhiukkaset ja typen oksidit), yksi tieto on lisättävä: autojeni moottorien stop-start-järjestelmä (mm liikennevaloissa) on noiden 40 000 km:n myötä vähentänyt hiilidioksiinipäästöjä, jos autotehtaan mittariin on luottaminen, n 40kg. Vertailuksi sopii, koska kerran yövyimme Michelinkaupungissa (Clermond-Ferrand, F) tänä kesänä, sakko- ja vesiliirto-ongelmien välttämiseen (4 mm kulutusurat!) tarvittavien uusien renkaiden valmistamisen Euroopassa aiheuttama ylimääräinen hiilidioksidipäästö: 9 000 000 000 kg. (Lähde: Michelin).

Suo siellä, vetelä täällä.

Dieselöljyn keskimääräinen kulutus noiden matkojen aikana on ollut 4,8l/100km.

Kiitos seurasta, vieraani Arktisessa puskurikapasiteetissa.

Matka on peili olevasta – 180 astetta väärässä?

(kuva Antti Liikkanen 28.7.,  Mäntän taidemuseo Göstan yhdyskäytävän ikkunoiden peili heijastaa vasemmalla kolmehenkisen seurueemme viimeistä edellisen matkapäivän iltana)

Valtavan iso kiitos matkatovereilleni, Tuija ja Hilkka. Minä vanhenin ”Kahden taidehistorioitsijan kanssa Euroopassa”-taipaleellamme kuusi vuotta, mutta Te taisitte viisastua vieläkin enemmän. Ainakin prosenteissa.