Sinikelttinen puolue rp

Ukkosta pukkaa Ranskan Clermontissa, jossa sankareita ovat Vercingetorix ja Macron ja hänen ihana vaimonsa, eivät Brutus-Halla-aho petettyine vaimoineen saati isänsä pettänyt Marine Le Pen.

Perustimme kuitenkin Soinin psykiatrivaimon kunniaksi uuden puolueen, vaikkei Timo ole ymmärtänyt ”Kyösti-Kallio”-viiksiä kasvattaakaan. Vielä.

Annoimme paikallisessa Kelttimuseossa puoleelle sen ansaitseman nimen ja kuvankin. Sininen on väri, jolla muinois-Soinit ja -Fennanderit itsensä identifioivat, ei punaviherkupla tai Niinistön ties minkävärinen Lennu.

Mielestämme kelttien kulta-, diskuteeraus- ja oikeudenmukaisuus- (kts Wahlroos, Nalle&Buntta) pitoinen historia on ollut riittävän tärkeä opeteltavaksi,

Jatkamme vielä huomenna kelttinaisten parissa (kts Niilo Aikio: ”Tanssi paholaiselle”), jotta kuva eurooppalaisuudesta vähän enemmän ja tasa-arvoisemmin tarkentuisi (Chatillon sur Seine, kelttinaisen hauta Vixissa).

 

Kuva: Kelttien ent perussuomalaiset (nyt ”Sinikelttiset”) ovat saaneet nimensä tavastaan maalata itsensä ja ohjelmansa siniseksi (Historialehti 4/2015, s 16)