Druideja ja trupadurixeja Vuorella ja sen vaiheilla

Lämmintä pitelee vaikka aamu onkin kostean sumuinen ja kelttien jäljillä kaksi vahvaa pettymystä pilasi kesän keskimmäistä lauantaita.

Etsikää kelttinne muualta kuin Abbye Le-Mont-Saint-Michelista tai Saint Malon muurien sisäpuolelta. Tai lukekaa kaikki Asterixit sekä kirja ”Kaikki se valo jota emme näe” (Anthony Doerr),

Koska vieraani käyntilaskurista päätellen ovat nyt tauolla, siirrymme Pointiersin katedraalin vaiheille sen enemmittä pulinoitta.

Kireitä siimoja, älkää antako polttaa itseänne huolimatta Lapin Kansan esimerkistä (15.7.) loppuun ennenkuin Tavivaaran krematorio valmistuu.

kuva -aLii- 15.7.: 100 000 muutakin päätti lähteä samaan aikaan St Michel-kuninkuusraveihin ja -luostariin sekä Saint Malon ”Inter-Muras”-maailmanperintökohteeseen ja nyt Finnairin CEO Vauramo vaatii Lappiinkin 10 kertaa enemmän näitä kokemusmetsästäjiä kuin tänään

*

Ihan asiasta sanoen: Abbey Le Mont-Saint-Michel on kehittänyt logistiikkansa viimeisen päälle ja Saint Malossa selvästi pyritään samaan. Mutta turistien määrän on annettu paisua niin suureksi, etteivät algometrit pysy perässä. Ei Eiffelillä, ei Venetsiassa, ei Firenzessa. Ja, jos CEO Vauramoa kuullaan, pian ei Lapissakaan.

Lisäksi se rahamäärä joka sujuvaan ja laatuisaan ”pakettiin” tarvitaan, on niin ”huge”, ettei siihen monen toimijan rahkeet riitä. Vain yhden onnistumisen olemme kohdanneet: Brysselin uudenuutukainen ja huisin kallis ”Euroopan historian museo”.

Mainokset