Power point 1077.0

Vilpoista, mutta alkavalle ”Le Mont St Michell-kipuamiselle” lupeissa neljä plussaa lisää.

Neljä vuotta sitten, kelttejä hebrideiltä etsiessämme tormasimme Hastingsissa (taistelu Englannin herruudesta, 1066 aD) ”Raatteen tie” 1.0:aan, viikinkeihin, herttuoihin ja lopulta UK:n nykyiseen ”perustuslakiin” (Magna carta, 1215).

Perjantaina, Ranskan kansallispäivänä Vilhelm-herttua oli taas vastassa: Bayeuxin Notre Dame katedraali ja maailman kait ensimmäinen power point Hastingsin taistelusta, kelttien ja tammipuun nimeen, on nyt ”done”.

58 diaa, 70 metriä pitkä nauha (50 cm korkea) on koettu, gobelliini ja sen suojaksi Vilhelmin Odo-veljen (velipuoli?) rakentama upea Notre Dame – katedraali.

Näitä Hannibalin, Hadrianuksen, Hakkapeliittojen, Oxenstjernan ja Ilmari Rytkösen uskomattomia seikkailuja tutkiessa unohtuvat niin Trump, mikä tahansa Niinistö ja jäävätpä omat iltalääkkeetkin ottamatta – paitsi Calvados. Aamulla (+15C) en lääkkeitä ota, koska ne väsyttävät Datsun100A 2.0:n vastuullista kuskia, ei illan pieni Calvadostujaus.

Keltit tunnetaan tammestaan, romanialais-itävaltalaisista juuristaan ja ruotsalaistyylin arroganssistaan, mutta myös ”diskuteerauksestaan” (sekin kait ruotsalaista tai ei ainakaan perussuomalaista). Druidit ja trubaduurit (kts Asterix).

Pikku vinkki: Kelt-iberit pesivät iltaisin hampaansa hispanialaisella pissalla (jos luotamme antiikin lähteisiin – ja mehän luotamme, mutta minä käytän Elmex’a)

Aamun kuva -aLii- 2017 (940v power point 1077 valmistumisen jälkeen): seurueemme ennen hampaanpesua pitää suunsa visusti kiinni, sikarin palamassa

Mainokset