CoR

Tänään on surullinen päivä, Trinity Bridge – päivä, taivaskin itkee sadetta.

Sadetta, joka alkoi lämpimänä ja joka on lupeissa tänään kylmempänä. Huomenna sitten taas aurinkoa jopa risukasaani.

Euroopan unioni on etruskien, kelttien, roomalaisten, heidelbergin ihmisen ja roomalaisten juttu, ehkäpä miljoonan tai kahden vuosikerran verkko.

Kun Marokossa ja Ugandassa leipoi sattuma tai Jumala viisasta ihmistä (homo sapiens), Euroopassa luisuotsainen, naisia kovin viehättävä neandertalilainen metsästäjä jo rymisteli hevirockia ja ajeli sen ajan Harrikalla eli villisialla, karjulla tai hevosella.

Hevosen kyky kulkea arkipäivässä ratkaisi yli 30 000 vuoden aikana sosiaalisen lähiverkon koon nykyisekseen.

Euroopan unionin alueiden komitea, jonka täysistunto tänään ja huomenna pidetään, onkin rakentunut juuri tuon hevosvoiman varaan.

Subsidiariteetti tarkoittaa ihmistä koskevan päättämisen tapahtumista hevosen päivämatkan sisällä ja sisälle.

Alueiden komiteassa koko unionin päätäntää valvoo silmä kovana 350 naista ja miesä kokoonpanoltaan jatkuvasti vaihtuvassa elimessään. Koska aina jossain 28:sta maasta on vaalit, kenenkään tuoli ei 100 000 Euroopan aluetta edustavan komiteamme pöytien ääressä ole turvattu.

@PES_CoR

510 000 000 eurooppalaista valitsee meidät hevosvetoiset naiset ja miehet ilman kokous/kuukausi/vuosipalkkiota päättämään ja vaikuttamaan isoisten päätäntään (parlamentaarikot, komissaarit, ministerit ja valtionpäämiehet).

Huomenna minä ja kaksi taidehistorioitsijaa jatkamme viidettä yritystämme löytää tolkkua tästä villikarjujen, hevosten ja VW-dieselmoottoreiden Euroopasta, tällä kertaa siis siniharmaasilmäisten, vaaleaihoisten kelttien tekoja ja jälkiä miettien.

Asterix, Odin, Paavo Ruotsalainen, Kullervo Manner, Robin Hood…

Tinttiä unohtamatta, Sven Tuuvaa lämmöllä muistaen.

aamun kuva on omistettu hs-toimittaja Sipilälle (ent Bryssel, nyt brexitissa Londoniumissa). Kuvassa vas mies kusee seisten ja selin, oikealla nainen arvioi ja arpoo miten ”se” pitäisi hoitaa istuaaltaan seisten (ettei tulisi eu/brexit:sta juosten kustu, niinkuin sitä sanotaan, kts Ville Koskela)