Nantesin mysteerimurhat

Helle kelttien ydinmailla jatkuu vielä lauantain, sitten jyrähtää ja välähtää. Itse asiassa keltit huokuteltiin Irkkupubeistaan pakolaisiksi ja siirtolaisiksi Loire-joen saarelle tinan (SN 2.0) voimalla jo yli 3 vuosituhatta sitten, kun ihminen vasta oli oppinut kirjoittamaan.

Nantesissa katosi 2017 keväällä nelihenkinen perhe ja Suomessa jätettiin tuomitsematta kuristusmurhaaja. Matkalukemisina olevassa Perssonin ”Suurin kaikista”-dekkarissa puolenkymmentä murhaa tehdään jo ensimmäisillä riveillä, mutta jännitys säilyy viimeiselle riville,

Toisessa matkakirjassamme, ”Sapiens, Ihmisen lyhyt historia” (Harari) todistetaan, että sodat ja murhat ovat ”niin last season”, vaikka itse 400 000-vuotinen sapiens ajautuu dystopiaan, utopiansa menettäen, kenties jo minun lastenlasteni elinaikana.

Lastenlapset muuten ovat vielä pari päivää mukana matkassamme.

Nyt kuitenkin siis laskeudumme lauantain lepoon, vaikka iltapohdinta käsitteleekin 4650 000 000€:n koti-Suomen eurojackpot-voiton asiallista ja tai dystopiaan päätyvän utopian ohjaamaa käyttöä.

”Jos Jumala on, hän kai korvaisi sattuman”, lukee päivän nettilehdessä.

Einsteinkin asiassa taisi jotain lausui, ja Monod?

päivän kuva:

Lastenlapsia dystopian ja utopian väliporttailla, Pyhän Pietarin katedraali, Nantes

*

Koska tiedän, ettei matkaseurueemme juuri puskurikapasiteettia seuraa, tohdin tunnustaa, että unohdin päivän lääkkeni Brysselin autotalliin ”rucksac 2.0”-osastolle.

On se on, aika vapautunut olo, jovain 😇 Seuraavan kerran siis ”hoidetaan” vasta tiistaina, kun Bottas jo on voittanut.

Mainokset