Flaamin ja Vallonian kautta Irkkupubihelteisiin

30 celciusta on rikki ja luotuna on Nantesissa (Loire-Atlatique) ei-lineaarinen, aikakäsitykseltään ymmärryksen rajamailla ja ylikin oleva suurten G-voimien seinä: esikoinen ja Pappa ovat kohdanneet. Ei lineaarinen vaan exponentiaalinen seinä, ihmisen törmätä (ajasta on siis kyse, kts myös Valtavaara-Enkvist).

Eilinen sujui pakolais- ja siirtolaiskysymyksestä Alueiden komitean valiokunnassa inttäessä. Vastakkain ovat Joan Baez-tyypin punaviherkuplalaiset ja mikrofoneista piittaamattomat käytännön  ratkaisuja tekemään joutuvat hyväsydämiset populistit: veikkaan, että voittaja ei löydy joukosta Trump, Puolan eloonjäänyt kaksonen saati UK:n toukokuu (May).

Edessämme on ensimmäinen varsinainen kelttihaaste, johon taidan palata, kun olen sitä vähän tonkaissut.

Nantes aivan selvästi on enemmän kuin Rovaniemi. Pelkästään lentokentän parkissa laskin oleva parikymmentä konetta ja yhden Airbus-superjumbon, jollaista ei suomalaislehdistö ole kuvannut. Sen uumeniin mahtuu aika monta panssarivaunua siirrettäväksi vaikka Hampurin G20-kokoukseen heti tänään.

Macronin luvalla, totta kai 🤔

Artikkelikuva (-aLii- 2012): laajentuneen seurueemme tirpanat, nyt jo kaunottaret Ranskanmaalla anno dazumal metrin pienempinä

*

Keltit perustivat Nantesin 2100 vuotta sitten. Siellä on kehitetty maailman ensimmäinen nysse-  eli HSL (kts Espoon metro) ja siellä syntyi myös toinen armoitettu tarinankertoja (Jules Verne). Metropoli on Ranskan viidenneksi suurin ja Airbus-lentskarit Finnair noutaa täältä.

Kuka vielä väittää, etteivät keltit ole oiva kansa!? Tirpitz, U-82, Eurofighter…mitä muuta?