”Lapissa saattaa olla yöpakkasia”

Kauko Saarentaus on viimeisin säätieteilijä, johon luotin. Se ehkä johtui hänen piipustaan. Nimi taisi tosin olla Paavo Salmensuu.

Maailmalla ei enää ole sellaista junkkarista tai haapalaa, jonka välittämiä analyyseja uskoisin, ei yhtään sellaista knudmölleria tai liekozachovalováa, joita vertaisin erkkitoivaseen.

Koska olen kirjoittanut lyijy- ja kuulakärkikynällä valtavan määrän päiväkirjamerkintöjä ja koska olen säilyttänyt tavallisella ja sähkökirjoituskoneella lähettämieni kirjeiden kopiot huolellisesti, olen oman onneni seppä. Minun ei todellakaan tarvitse luottaa nykykirjoittajista kuin niihin, joita arvostan. Printtimediassa eloon tuohon ”for to day” – hall of fameen jää vain yksi, digimediassa ei yhtään.

Jään odottamaan päivän informaatio-virtaa kuitenkin tyynellä mielellä, koska luotan riittävästi siihen tietoon ja analyysiin, jota minulla edelleen on konkreettisesti tallessa.

Kun aikanaan hävitin tuollaista tietoa Matti-vainaan (k. 20.6. 1998) kanssa, mietimme hiukan sitäkin, mitä samalla hävitimme. Ainakin I ja II maailmansodan, mutta myös ne mietteet, joista nykyiselle valtaapitävälle tai siihen ahneelle ihmiselle olisi lähinnä haittaa.

Uskoisin, että teimme oikein. Alkanut viikko onkin komeroideni takanurkkien nuohoamisen viikko.

kuva (-aLii-): komissaari E. Liikasen aamulenkin(uinnin) varrelta (19.6. 2007)