Ulos kaapista

Lunta katolla, taitaa olla kesä. Lunta maassa.

Olin illalla Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuustossa, johon oli ängennyt homoja. Siksi kokouspaikan ulkopuolella oli poliisiauto ja siksi niin moni kirjanoppinut ja fariseus mutisi partaansa – sellainen kasvaa vanheneville ihmisille sukupuolesta riippumatta.

No, kyllä minäkin sateenkaarikansaan petyin, kun he vaativat savutonta seurakuntaa.

Asia ei tullut paremmaksi kesäkuun ensimmäisen päivän aamuna, kun YLE:ssa, HS:ssa ja ALMAssa vaadittiin ja kiitettiin sitä, että ADHD-aikuiset vihdoinkin tulevat ulos kaapista.

Samaa on liikkeellä myös muiden päihteiden kuin homouden, tupakoinnin ja limuviinojen osalta.

Kannabistakin laillistellaan eri puolilla maailmaa, kun taas toisilla puolilla, muun muassa pedofiilien luvatuissa kaukomaissa, pilvenpoltosta lähtee henki. Siis niissä maissa, joihin lappilaisia ja suomalaisiakin matkustaa ikuiseen kesäänsä halvalla juopumaan ja asumaan airbus-350-siivin. Ei lunta vaan tsunameja.

No niin, olen minäkin valkoinen, punaista lihaa syövä ja niskaa näyttävä tupakoiva hetero.

Olen hoitanut aikuis-ADHD-oireista invalidisoituneita ihmisiä parikymmentä vuotta. Osa heistä on tupakoinut, osa ollut homoja, osa jopa naisia. Laskin kerran heidän määränsä tietokoneella (heillä kaikilla on e-sairauskertomus) ja olihan heitä useita satoja. Raukoilla Lapin rajoilla.

Kaappikansaa.

KELA/FIMEA heitä halveksii, mutta vähemmällä ei päästä se joukko, joka on sen kaapin päällä ja on selvästi itse kaappiin kuuluvaa väkeä. Tahdotteko nimiä?

Mitäpä niitä kertomaan, mutta yksi sitaatti kertoo kaiken:

Liikkanen tulee kyseeseen vain  minun kuolleen ruumiini yli” (professori, Helsingin Yliopisto, Haartmannin kadun laitokset, nainen hedelmällisessä iässä).

Tämä nyt oli tällaista henkilökohtaista tilitystä kun lunta on sekä maassa että (ylihuomenna) 30 000 nuoren päässä ja kesä on kaikilla.

Suoriudun matkoihini Alamaihin kuuntelemaan, mitä asiaa tuossa edellämainitussa Helsingin Yliopistossa Eero Heinäluoman (Itä-Helsinki) tapauksessa on todistettavaa Lasse Lehtisellä (Varpaisjärvi).

Palataan asiaan kun ”Haluatko miljonääriksi”-seniori vaikenee, Senaatintorin varressa, Alma Materin juhlasalissa. Pukeudun punaiseen HY-alumni-huppariini ja kietaisen kaulaani leijona-solmion.

Siellä päin, missä tänään kokoontuvat Brexit-UK:n kuningatar Viktorian ja prinssi Albertin (molemmat saksalaisia) suoraan alenevassa polvessa olevat jälkeläiset (Norjan, Tanskan ja Ruotsin valtionpäämiehet ja -nainen).

Mukana ei äskeisellä presidenttimme hautauskulkueen Narvan marssin kadulla (Pohjois-Esplanadin parvekkeet) ole prinsessa Victoriaa (Ruotsi) eikä kuningatar Silviaa (Saksasta), mutta miepä poika olen, Äyräpään ja Europaeuksen kunniaksi. Siinä presidentinlinnan vieressä,  Europaeuksen suvun entisen ”huset´in”, Lampan talon portailla.

*

Kuva (-hLii- Konstanntinopoli 2014): ”Ehkä kauneinta on ortodoksinen kirkkomusiikki” tai ”Tähän mestattiin marttyyri”