Pro Trump

Sää jatkuu samanlaisena jo yli kymmenen vuoden aikana, +/-0C, ei sada.

Olen EU:n luonnonvara-valiokunnassa yli kahdentoista vuoden aikana saanut parasta mahdollista tietoa sään ja ilmaston muutoksista vajaan 15 000 000 000 vuoden mittakaavassa.

Olen lisäksi osallistunut akateemiseen, hyvin perusteellisesti aiheeseen perehtyneeseen keskusteluun, jossa on ollut lupa sanoa yhtäältä, toisaalta, kolmaalta ja neljäältä. Henkilökohtaisesti olen näistä asioista inttänyt ainakin Eija-Riitta Korholan ja Sirpa Pietikäisen (EPP eli europorvarrrit) kanssa.

En ole ensimmäinen myöntämässä omaa tyhmyyttäni tai ymmärtämättömyyttäni vaikeasti ennustettavan asian osalta (sää, ilmasto).

Kun eilen seurasin maamme pääministeriä TV-ruudussa (Ykkösaamu) hän käsitteli tärkeimmässä osassa kolmen vartin haastatteluaan ilmastonmuutosta.

Siis säätä.

Minusta näyttää siltä, että Bildenberg-kokoukset, Davosin mietinnät ja erilaiset G-7, -12 jne tapaamiset myöskin keskittyvät tähän asiaan, koska maailman ilmaston tuhoutuminen aiheuttaa koko lajimme  matkan pään. Vain torakat jäävät.

Niin, ystäväni Arktisessa puskurikapasiteetissa. Puskurikapasiteetti on niinkuin hormeesi. Se on jonkin järjestelmän kyky saada itselleen hyötyä tai säilyttää itsensä nimenomaan muutosten paineessa. Jos hitaasti muuttuu, ehtii terveesti sopeutua: tämä on hormeesin ja puskurikapasiteetin käsitteiden rakentavaa ydintä.

Helmikuusta 2007, kun aloitin tämän palstan kirjoittajana, ei sää ole muuttunut, mutta olen sen asian tänne aika huolella aamu aamulta kirjannut ylös, jotta asiaa voi jälkikäteen arvioida.

Ilmasto Kirkonjyrhämän rannassa on ennallaan, mutta pää- ja ympäristöministerit yli kahdessa sadassa maassa ovat asiasta aika huolissaan. Ei siksi, että heidän kotimaissaan sää olisi muuttumassa vaan siksi, että heidän maailmassaan ilmastolle näin on käymässä.

Donald Trump tosin on toista mieltä. Mutta mistäpä hän ei olisi.

Toista mieltä.

Aamun kuva (-aLii-): Saksalaisten pioneerien tuhoama silta odottaa suomalaisten veronmaksajien kustannuksella, mutta vähän myös EU:n tuella, uutta maalia säässä kuin säässä

*

Maailman kenties paras opas, Albanian (Illuria) Beratin linnoituksessa ihmisiä menneeseen ja nykyaikaan koplaava Tony Simsia on vaikeuksissa. Hänen kotimaassaan on vaalit ja niiden tiimellyksessä häntä savustetaan omasta ja isänsä juurilta eli 1000 ikkunan kylän yläpuolella komistelevasta linnoituksestaan.

Se on niin väärin, että toivon jokaista, joka Tonyn tuntee, nyt ryhtyvän hänen toimeen pelastamisekseen.

Tony-Rescue – save our Tony at Bera Castle

guide @ http://www.turistguide.eu

*

Poikani todistaa päivityksessään, kuinka1920-luvulla kukoistanut taidesuuntaus on ansiokas siksi, että se näyttää yleisölleen sen, miten asiat ovat, ei sitä, miten niiden pitäisi olla (surrealismi, kts esim Buñuel, Dali, Lorca). Totta vieköön, niin taitaa olla: