Does globetrotterism make sense – avartaako kulkeminen

-1C, lunta satoi Mäntsälästä Rovaniemelle.

Pahinta se oli Mäntsälässä, jossa olin paikalla kun huonokuntoinen, paikattu moottoritie E75/VT4 ja sille satanut 3 cm:n sohjo sekoittivat puolen tusinaa autoa toisiinsa. Onneksi ei pahemmin käynyt ja hyväksi onneksi osasin ajaa romu-shigaanien läpi meitä neljää kotiin kaipaavaa tappamatta.

1952 alkaen olen ollut globetrotter – maailman kiertäjä. Sinä aikana olen oppinut sen, mikä on sikasykli: alkuun joku maa on tip top, sitten se rapautuu. Alkuun toinen maa on rappiolla, sitten se muuttuu ”tip top”.

Suomi on juuri nyt rapautumassa hyvää vauhtia, mutta sen kansa ajattelee olevansa ensimmäinen maailmassa korruption, homoseksuaalisuuden ja islamin torjunnassa, kansanterveydessä ja peruskoulussa.

Samaan aikaan rauta- ja maantieverkko hajoaa käsiin, peruskoulu- ja kansanterveyslait romutetaan ja sekä perus- että korkea-sivistys ovat yhtä ainoaa sannigrahnlaasosta, timosoinia, sampoterhoa ja jussihalla-ahoa.

Muukalaiset v…..n täältä sassiin ja homot kirkonsiunauksista (KD, kansliapäällikkö Nerg jne).

Kuvaavaa on, että juuri se taho, joka laittoi maan sodan jäljiltä rappiotilasta tip-top-kuntoon, otti kunnolla köniinsä kuntavaaleissa (punamulta/helmikuun kihlaus).

Ennen Balkanilla tapettiin toisiaan, nyt rakastetaan ja onhan meininki juhlavan komeata.

Sairaalat, poliklinikat, kadut ja talot rakennetaan uusiksi, hulevesi kulkee oikein ja kraanasta tulee parempaa vettä kuin Päijänteestä tai Kemijoesta.

Balkanilla rakastetaan turistia, mutta Lapissa kytätään jokaista eriväristä, olipa ”se” pakolainen tai joulupukkia ostattava ”keltainen vaara”.

Sote-pakkomielteen saaneet orvot diplomi-insinöörit tuhoavat sekä yliopisto-, keskiastekoulutus-, terveyskeskus- että keskus/alue-sairaala-verkostot suit sait sukkelaan ymmärtämättä tuon taivaallista apotti´sta, ESKOsta,  Doctorex´sta, ”hepasta” tai KANTA-sössinnästä.

Laskun kirjoittaa miljardi-luokassa jenkki ja japsi, mutta seuraukset kärsii nelisataatuhantinen osaavien FI-palvelijoiden joukko ja heidän asiakkaansa, potilaansa ja Lahden moottoritie-matkaajansa.

Okei, olen ärtynyt ja matkasta väsynyt, mutta näiden sipilöiden, vanhasten, orpojen ja kumppaneiden touhu alkaa käydä vaeltajan ja kotiin aina uudelleen palaavan mielen päälle.

Ihailen Albaniaa, Serbiaa, Montenegroa, Makedoniaa, Kosovoa, Kroatiaa, Sloveniaa ja Bosnia ja Hertsegovinaa ja niiden kansalaisia: heillä on into ja toivo kasvoillaan, ei ahneus saati home-, hulevesi-  eli koirankakkafobia.

Jos minä nyt antaisin pikkuisen neuvoa: menkää ihmeessä katsomaan, miten ne maat ja vielä Uganda erikseen juuri nyt kehittyvät, niin oivallatte ehkä, miten ja mitä kohden me täällä Ultima thulessa vajoamme.

Valittaminen, jopa Uusi Rovaniemi – lehdessä (siinä palkitussa) on saanut sellaiset mittasuhteet, että globetrotterin (v:sta 1952) on pakko todistaa:

m.o.t.

kuva: (-aLii-) The midnight sun never setsor does it?

*

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005181277.html